Han är ny ägare till krogen Ice

Christer Grage är ny ägare av krogen Ice sedan 1 maj. Han tog över rörelsen av förra ägaren Magnus Nilsson. Vad som händer med verksamheten vet den nya ägaren först i augusti.

Krögaren Christer Grage har tagit över krogen Ice men vet i dag inte vad som kommer att hända framöver eftersom hyreskontraktet ska omförhandlas. foto: Mattias Skårman

Krögaren Christer Grage har tagit över krogen Ice men vet i dag inte vad som kommer att hända framöver eftersom hyreskontraktet ska omförhandlas. foto: Mattias Skårman

Foto: Mattias Skårman

BODEN2009-06-27 06:00
NSD skrev tidigare om Nilssons förra krog Ice som uppmärksammades under krograzzian i januari i år. Nattklubben fick en del kritik för överservering. Bodens kommun gjorde också en egen utredning men än finns inget beslut på vad som ska hända med krogens alkoholtillstånd. Fördröjningen beror på att kommunjuristen Daniel Berg haft fullt upp med andra kommunala ärenden som behövt juristkompetens.
Sålt företaget
Men innan beslut fattats har redan förra ägaren Magnus Nilsson sålt företaget till pubägaren Christer Grage som i dag driver puben P.
Krögaren Magnus Nilsson som i dag driver Boden Arenas restaurang och restaurang Bränna gick efter inspektionen en kurs som Bodens kommun anordnade i ansvarsfull alkoholservering tillsammans med flera andra företagare under våren.
Inte orolig
Grape som tog över Ice den 1 maj har däremot inte gått någon sådan utbildning.
Om nu Ice skulle prickas för alkoholserveringen så tillfaller pricken företaget och inte ägaren?
- Jag är inte orolig över alkoholtillståndet för företagets del. Vi kommer att omförhandla hyreskontraktet och vet egentligen inte vad som händer med verksamheten förrän i agusti, säger Grage.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om