Folkfest med sol och stickade vantar

Ett efterlängtat evenemang öppnade i Boden på fredagen, Skördefest och Miljödagar. "Det är jättekul. Dels att solen skiner, dels att det händer något roligt i Boden. Det finns mycket att se," sa Lena Boström.

Många passade på att besöka marknaden i solen på hembygdsområdet.

Många passade på att besöka marknaden i solen på hembygdsområdet.

Foto: LENA TEGSTRÖM

Boden2021-08-27 16:30

I fjol ställdes skördefesten in. Festen pågår tre dagar på hembygdsområdet.  Många människor hittade dit. En av dem var Lena Boström, som kom tillsammans med barnbarnen Billy och Dennis Nilsson och lilla Ludden. Det var självklart för henne att besöka marknaden.

– Jag var ett år när det regnade och det var jättejobbigt.

Hon tittar framför allt på hantverk, men är också intresserad av stånden med olika politiska partier.

Lena Boström tycker även det är roligt att äntligen få träffa folk.

– Jag tror fortfarande att människor inte kramas och tar i hand på samma sätt som förut. Vi har fått respekt för det här viruset och reagerar när någon kommer för nära. Det sitter i och jag hoppas att det kommer sitta i länge. Det är lagom avstånd här på marknaden.

Gunvor Lundin från Åsele driver firman Hemflit. Hon har besökt Bodens skördefest många år. Hon tyckte det var synd att den ställdes in i fjol.

– Det här är bland den bästa marknaden som jag är på. Arrangörerna är toppen och folket är toppen. Det var suveränt att de inte ställde in den i år. Vi blev så glada. Det har varit dåligt med marknader.

Hon säljer bland annat vantar. 

– Det går bra. Jag stickar själv, bland annat 500 par lovikkavantar per år till Försvarsmakten. Jag ska leverera till dem i november och får betalt från försvaret i Boden. Jag håller på så länge jag orkar. Det håller mig igång, säger Gunvor Lundin, som är 79 år.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!