Ett glädje- skutt för nya lokalen

Äntligen får flickor i Boden som tränar gymnastik och cheerleading en egen lokal på gamla Ing 3.- Jätteroligt och efterlängtat, säger tränaren Emma Westman.

Ett glädjeskutt för nya lokaler. Emma Westman, föreningen Cheer Future i Boden gläds åt att gymnastikhallen på gamla Ing 3  hyrs av kommunen för deras verksamhet.

Ett glädjeskutt för nya lokaler. Emma Westman, föreningen Cheer Future i Boden gläds åt att gymnastikhallen på gamla Ing 3 hyrs av kommunen för deras verksamhet.

Foto: Lena Leffler

BODEN2010-03-11 06:00
Bodens kommun hyr gymnastikhallen av Pionjären AB för
300 000 kronor per år. Hallen var först tingad av Elgiganten som tänkte bygga om och ut lokalen. När bygget inte blir av kom Bodens kommunledning på att
cheerleading och gymnastik kanske kunde ha nytta av lokalen.
Behov funnits i flera år
- Det stämmer att lokalproblemet för tjejidrotter funnits i flera år, men det har inte funnits möjlighet att lösa det här förrän nu. Det är inget valfjäsk utan en möjlighet som dök upp, säger kultur- och fritidsnämndens ordförande Göran Ahlman (M).
- Jag kan hålla med om att den manliga idrotten i stora delar gått före, men nu ska vi bli bättre.Vi hoppas att tjejerna är lika nöjda som kommunen med den här lösningen, säger partikollegan och kommunalrådet Olle Lindström.
Tidigare var cheerleading organiserad i Bodens gymnastikklubb. 2008 bildades föreningen Cheer Future som i dag har runt 80 flickor i verksamheten.
- Jag tror att en egen lokal kommer att öka intresset som redan i dag är stort. Vi får också bättre plats för vår utrustning. På Sandenhallen som vi använder i dag är det betydligt sämre förvaring, säger huvudtränare Emma Westman, föreningen Cheer Future i Boden.
Specialmatta köps in
Bodens kommun kommer förutom att bidra till hyreskostnaden även att köpa in en specialmatta för 75 000 kronor som ska läggas in i hallen.
Fastighetsägaren Pionjären ska också göra en del ombyggnationer av gymnastikhallen som beräknas vara klar att användas först till höststarten.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om