En oas i vintermörkret med bingo och fika

Lagunen är en värmade oas för gemenskap och umgänge. Vid niotiden dyker de första fika-sugna gästerna upp.- Här gör vi mycket roligt eller bara sitter ned och myser, säger projektledaren Birgitta Gedda.

Elsa Isaksson och Siv Kero.

Elsa Isaksson och Siv Kero.

Foto:

BODEN2009-11-10 06:00
Lagunen är en projektverksamhet som kom igång på initiativ av Bodens kommun men som bekostas av socialstyrelsen. Projektet vänder sig till äldre personer med insatser enligt LSS , lagen om stöd och service till funktionshindrade som inte längre har daglig verksamhet.
Birgitta Gedda anställdes under hösten 2007 för att starta upp projektet. Verksamheten i Lagunen bedrivs i en före detta spelbutik som genomgått en lättare renovering.
- Lagunen är välbesökt och vi har drop in för alla mellan tolv och tre på dagarna. Vi har också vissa gäster på förmiddagarna då vi bland annat lagar lunch som vi äter tillsammans, säger hon.
Bingo
Tillsammans med gruppen som samlas vid matbordet planeras vem som ska skala potatis, duka bordet eller göra kakan till eftermiddagskaffet under dagen.
- Jag gjorde palt en fredag vilket gick bra. Här på Lagunen trivs jag, säger Eddie Johansson.
Efter lunchen på fredagarna kommer veckans populäraste händelse; bingospelet. Det spelas i två omgångar.
- Det bästa är att efter varje omgång så får vinnaren en inslagen vinst. Jag kommer från Lindåkra stödboende och det brukar även vara andra från boendet här på dagarna. Under besöket på Lagunen har jag tagit med mig min bildväv som jag gärna syr på, säger Sara Sivola.
- Alla kanske inte vill pyssla eller göra något hela tiden. För många räcker det med att bara umgås och prata. Vi läser även tidningen och diskuterar nyheter och händelser i närområdet.
- Besökarna brukar också berätta för varandra på fredagsträffarna vad de har för planer inför helgen, säger Birgitta Gedda.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om