"En dröm i uppfyllelse"

Jesusrollen i rockoperan Jesus Christ Superstar gick till en kille, även om tjejerna på musikgymnasiet i Boden ville se en tjej.- Litet snopet blev det att jag som tjej fick Judasrollen, säger musikeleven Emma Westbrandt.

En rockopera kräver en stor ensamble. Längst fram: Vanessa Nordmark ( Maria Magdalena), Aaron Stöckel ( Jesus), Emma Westbrandt ( Judas) som har huvudrollerna. Bakom: teaterläraren Åsa Lundmark, musiklärarna Anna Morin och Anneli Gustavsson och eleverna Jenny Davidsson, Ida Vainikainen, Emma Gedda, Lisa Wennerlund och Louise Sjöqvist.           FOTO: LENA LEFFLER

En rockopera kräver en stor ensamble. Längst fram: Vanessa Nordmark ( Maria Magdalena), Aaron Stöckel ( Jesus), Emma Westbrandt ( Judas) som har huvudrollerna. Bakom: teaterläraren Åsa Lundmark, musiklärarna Anna Morin och Anneli Gustavsson och eleverna Jenny Davidsson, Ida Vainikainen, Emma Gedda, Lisa Wennerlund och Louise Sjöqvist. FOTO: LENA LEFFLER

Foto: Lena Leffler

BODEN2009-02-12 06:00
Jesus Christ Superstar når nu även Boden och premiären är tänkt att ske veckan före påsk.
Det är Musikgymnasiet
i Boden som sätter upp den kända rockoperan för första gången.
Största uppsättningen
- Vår dröm går i uppfyllelse. Det är också den största uppsättningen som musikgymnasiet satt upp någonsin och för det har det krävts studieplanering. Den här produktionen är i första hand musiktvåornas projekt men alla musikelever är med. Så totalt handlar det om en ensamble på 100 personer, säger dramaläraren Åsa Lundmark.
Under hösten har roller tillsatts, stora körer repeterat, solister tränat på texter och manus bearbetats. Judas, som spelas av Emma Westbrandt, ville gärna spela Maria Magadalena.
- Vi tjejer var först inne på att Jesus skulle kunna spelas av en tjej, men ändrade oss. Nu gillar jag Judas roll, även om vi fått ändra tonarten så att den ska passa en tjejröst. Alla lärjungar är också tjejer till skillnad från i operan, säger Emma Westbrandt.
- Jag ville spela Judas men efter provsången blev jag Jesus i stället. Här blir det att skrika i falsett,men det ska gå bra, säger Aaron Stöckel.
Fri dramatolkning
Musikeleverna bjuder på ursprungsmusiken och sångtexterna, men har valt en friare dramatolkning av musikalen där man valt att starkt kritisera uppståndelsen kring kändisskap och statusskillnader.
- Vi riktar kritik mot alla skönhetsideal och vad folk gör för att stå i rampljuset. För vår del känns det spännade och lärorikt att vara med och producera en så stor föreställning, säger produktionsledarna Jenny Davidsson och Ida Vainikainen.
Föreställningarna kommer att spelas på Western farm som man inlett ett samarbete med för att få ned produktionskostnaderna.
- Vi har begränsade medel och planeringen blir därefter. I dag ska vi få låna viss scendekor av farmen och har även kontaktat byggprogrammets elever för att höra om vi kan samarbeta, säger Åsa Lundmark.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om