Hon går tredje året på fordonsprogrammet inriktning transport på Björknäsgymnasiet och deltog tillsammans med andra elever i projektmässan på skolan. Drygt 90 projektarbeten var genomförda av skolans avgångselever. Några exempel var träningsvideo åttiotal, "Pimpa ditt garage", solceller, överlevnadsguide för estetelever och Lisa Sundströms vackra modellflygplan.
- Modellflygplan är inte ett så jättestort intresse, men det har funnits runtikring mig sedan uppväxten.
- Min pappa höll på med den sporten. Jag har även en kusin som blev svensk mästare för några år sedan, säger Lisa Sundström.
97 timmar
Hennes aircombat modellflygplan har tagit 97 timmar att bygga och då är även provflygningen inräknad.
- Jag tycker det var coolt att jag kom på idén. Visst har några killar blivit lite imponerade över planet. Jag klarar dock bara av att bygga och är inte så bra på att flyga på riktigt. Det kan jag bara om det finns ett dubbelkommando.
Tillverkningskostnaden för planet har legat på lite över en tusenlapp.
- Det som kostat mest är servomotorn och radion. Min plan framöver är att sälja planet, säger Lisa Sundström.
Kokbok för utveklingsstörda
Alexander Wemmenhag och Gustav Karlsson på elprogrammet satsar på 12 volts golvvärme.
- Vi spånade först om att ha uppvärmda skor eller vantar, men nådde inte riktigt fram. Sedan fixade vår lärare den här nya värmekabeln och då föll idén på plats. Man kan lägga golvvärme i en husvagn vilket blir prissnålt med bara tolv volt i stället för 330 volt, säger Alexander Wemmenhag.
Några av omvårdnadsprogrammets elever har valt att satsa på en kokbok för utvecklingsstörda som blev en kakbok i stället. I den finns lättare text och bilder.
- Vi läser just nu om utvecklingsstörda och har sett olika verksamheter. Då märktes bristen av enklare, detaljerande kokböcker för den här gruppen. Vuxna lättare utvecklingsstörda kanske inte vill köpa barnböcker om de ska baka eller laga mat, säger omvårdnadseleven Petra Aspenfjäll.