Blöt skoterfest i Boden

- Resultatet känns ändå ganska okay med tanke på att jag bara kunde göra ett hopp, sa 27-åringen från Gällivare efter "Boden X 2009" på skoter.

Att köra på vatten är inte helt lätt. Det fick många förare i vattencrosstävlingen erfara. De snjönk nästan direkt efter start.

Att köra på vatten är inte helt lätt. Det fick många förare i vattencrosstävlingen erfara. De snjönk nästan direkt efter start.

Foto: leif hammarström

BODEN2009-06-29 06:00

Calle Johansson siktade på världsrekordet, men nådde inte ända fram. Det fattades fyra meter.
Längdhopp och vattencross var de två grenarna i extremtävlingen på Boden Alive och Calle Johansson var den som framför allt satte färg på evenemanget.
- Ett bra arrangemang. Toppen. Det är kul att det händer något.
Calle Johansson vann längdhoppet och gick till final i vattencross. I den var han först över mållinjen, men hade valt fel väg på ett ställe och petades ner till andra plats av Egon Danielsson, Vilhelmina.
- Jag kom lite fel och chansade. Nu siktar jag på att vinna hopptävlingen i stället, förklarade efteråt.
Det gjorde han överlägset. Avståndet till tvåan var fem och en halv meter.
Calle Johansson berättar att han hoppat 25 meter, världsrekordet är - enligt uppgift - 27 och på Bodträsket landade han på 23 meter.
Men mer än ett hopp blev det inte till hans och den stora publikens besvikelse. När han vänt och tagit fart för det andra hoppet lade skotern av.
- Vändhjulet gick sönder. Det fanns inget att göra. Kul i alla fall att jag fick vinna hopptävlingen. Det känns som en liten revansch efter den missade segern i vattencross.
Kanada och Killingi
Calle Johansson är en relativt okänd skoterprofil i Norrbotten. Han tävlar inte speciellt mycket på hemmaplan utan kör i huvudsak utomlands.
- I vinter har jag varit i Kanada och spelat in fyra filmer. De kommer till våren.
Calle Johansson gillar också utmaningar. Dagen efter tävlingen i Boden körde han i ett vattenfall i Killingi.
- Jag kör helst i forsar och älvar. Det är mera sport.
q q Extremtävlingen samlade rekordpublik på Kvarngängen och Brännastrand. Det var över 8 000 personer som tittade på.
De fick se en bra hopptävling medan vattencrossen inte höll samma klass. Var och varannan förare sjönk bara några meter efter start.
- Startrampen var för kort. Därför blev farten inte tillräckligt hög, ansåg Jens Persson, Team Pitepalt, som var en av de som fick bryta ganska omgående.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om