Aritekter bjuds in för att rita trädhotell i Harads

BODEN. Arkitekter bjuds in till att rita trädhotell i Harads.- Visst är det en affärsidé. Oförstörd natur är en tillgång och glesbygden kan bli attraktiv, säger idésprutan och företagaren Britta Jonsson-Lindvall.

Boden2008-10-23 06:00
Enligt henne väcker " konceptet " Bo i Koja" fina barndomsminnen. Fast här är tanken att trädstugorna som bli som bekväma rum, vackert belägna och ha sin egen design, enligt Lindvall.
Hon har startat projektet " design hotel in Harads" och bjudit in sju arkitekter från Stockholm och Sundvall till sitt pensionat för att delta i en workshop den 3-4 november.
I ett första steg är det tänkt att det ska designas fem trädstugor som ska byggas på vackra platser i haradsområdet under våren och sommaren 2009-2010.
Hög komfort
- Smart design med hög komfort är lösningen. Ett hotellkoncept som kan utvecklas via nätverk över världen. Trädstugorna blir något för den kräsne storstadsbon som vill pröva på ett helt nytt boende. I våra planer för framtiden så ingår det att skapa fler trädstugor i framtiden, säger Lindvall.
Inspiration till idén med trädstugor kommer från filmskaparen och haradsbon Jonas Selberg Augustsens filmprojekt "Trädälskaren". Filmteamet bygger en trädkoja och pratar om sina rötter och längtan hem från den stora staden. Filmen hade galapremiär i Harads under kulturrallydagarna i Boden.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om