Hon är tränare i föreningen, som av kommunen fått drygt 36 000 kronor till ett integrationsprojekt för flickor på Stureskolan och Björknäsgymnasiet.
Det innebär att alla tjejer får komma till öppna träningar där de tillsammans bestämmer vilken sport de ska utöva.
– Vi hade det förra våren med några tjejer. Till de två första träningarna i år på gymnasiet, som Emma Lifbom håller i, har det inte kommit någon.
Enligt Marie-Louise Dahlberg är det inte ovanligt att det går trögt i början.
– Vi ger inte upp.
Hon har skickat brev till alla klassföreståndare. Om inte det fungerar kommer de att söka upp alla klasser.
Även på Stureskolan är de på gång med öppna träningar två gånger i veckan.
– Vi är på gång i en skola till, Prästholmsskolan. Skolan har skickat brev till föreningarna, att deras elever står utanför föreningslivet och vill ha hjälp. Det är inte helt klart vad vi ska starta, men vi kommer hålla i någon form av träning för alla elever på skolan.
Vad kommer ditt engagemang ifrån?
– Jag har spelat fotboll sedan jag gick i dagis och har provat på olika idrotter, men har ägnat mest tid åt fotbollen och gick på fotbollsgymnasium. Jag hade två föräldrar som var helt ointresserade av sport så det blev min egen väg, svarar Marie-Louise Dahlberg.
Hon är uppvuxen i Stockholm, flyttade till Åre och studerade till idrottsvetare på Mittuniversitetet. Hon gjorde sin praktik och sitt examensarbete i Sydafrika där hon hade fotbollsträning och gymnastiklektioner för barn på olika skolor i fattiga områden. Hemkommen föreläste hon på ett flyktingboende för barn och då föddes intresset att jobba med integration.
Hon flyttade till Luleå när sambon fick jobb där. Själv har Marie-Louise Dahlberg arbetat på Aleris med ensamkommande flyktingbarn, på Luleås fritidsförvaltning och är nu på Idrottsförbundet. Däremellan hann hon även starta eget företag.
Hur hamnade du i Boden?
– Det finns en vilja hos flyktingungdomar att idrotta, men trösklarna att ta sig in i föreningar är höga. Det finns krav på tidigare erfarenheter och många har inte det, men de älskar idrotten.
Hon pratade med Idrottsförbundet som redan hade kontakt med Thomas Mariedahl på ABF i Boden, som är engagerad i Klondyke. Förbundet parade ihop dem och Boden United bildades. På den vägen är det.