Hon är ligans bästa spelare

Mästaren bara vinner och vinner.

Basketbloggen 30 november 2021 21:05

På förhand var förstås Norrköping Dolphins på bortaplan en högriskmatch för Luleå Basket som innan uppkast ståtade med tio raka segrar i SBL dam och ett självförtroende som nästan svämmar över.

Men icke.


Visst, segern på tisdagskvällen mot det topptippade hemmalaget hade väl en och annan skönhetsfläck –  till exempel raset i slutet av första halvlek där laget tappade 34-15 till 36-30 på ett märkligt sätt. Men övriga 35 minuter var skolbok nästan hela vägen.

Luleås omtalade press tvingade fram 27 turnovers av Norrköping som långa stunder var skräckslaget av den regerande mästarens tryck och fysik. Där lades ännu en gång grunden för allt i 86-67-segern.


När sedan Luleå Baskets succévärvningar Bria Goss och Brooke McCarthy-Williams helt enkelt vägrar göra dåliga matcher den här säsongen är laget inte att leka med.

Goss är inte spektakulär men gör jobbet varje match - defensivt och offensivt. McCarthy-Williams är i min bok ligans bästa spelare och känns i dag som en ohotad MVP. Smart, stabil och med en förmåga att ta över matcherna när det behövs.

Mot Norrköping hade den 168 centimeter långa USA-guarden järnkoll på allt och drog i 30 poäng med ett 60-procentigt skytte. 


Nej, just nu är det svårt att se vem som ska kunna besegra Luleå Basket i grundserien. Kanske A3 i sin hemmaborg? Möjligtvis Alvik om laget hittar sin identitet och petar in någon ny spelare som adderar spets? Sedan vette tusan. Östersund har skrällt hela säsongen men att en nykomling ska åka buss till Luleå i dryga 60 mil och vinna i Luleå energi arena är svårt att se.


 
 
 
 
 
 

Ämnen du kan följa
Basketbloggen
26 januari 2022 16:11  Basketbloggen

Stjärnan nobbar BC Luleå – väljer spel i mästarklubben

Superlativen börjar ta slut

Här är de förra Luleåspelarnas nya basketliv

Ranking: De tio bästa svenska spelarna i SBL herr

Rankning: 10 bästa svenska spelarna i SBL dam

Visa fler