Arvidsson visade vägen för BC Luleå

BC Luleå vinner vidare – och nu börjar det roliga.

Jonathan Arvidsson, BC Luleå.

Jonathan Arvidsson, BC Luleå.

Foto: Pär Bäckström/ Frilans

Bsketbloggen2024-03-05 21:54

Efter mellanmjölksinsatsen mot Uppsala hade Bloggen lite funderingar kring BC Luleå nuvarande form men det visade sig snabbt i bortamötet mot Södertälje att det bara handlade om lite ringrost som spelarna behövde damma av sig.

Trots att BC saknade Charles Matthews fick laget snabbt fart på sin offensiv och vann med busenkla 113–85. Och det handlade om en hisnade effektiv offensiv som startade med snabba fötter, fart på bollen och bra returtagning. Det gav massor av öppna skott som landade i ett 50-procentig skytte från trepoängslinjen och 63 totalt.

Spelaren som ledde laget var Jonathan Arvidsson lyckades allt han företog sig. Attacker, skytte, försvarsspel och beslutsfattande. Hela paketet var på plats.

Guarden drog i fantastiska 30 poäng och var 11/14 från golvet. Och han fick samtidigt hjälp av många lagkamrater den här aftonen. Kentwan Smith har varit lågmäld offensivt ett tag men fick fler bollar att jobba med den här kvällen vilket gav 17 poäng och sex returer. BC Luleå hade sex spelare på dubbla poängsiffror och då blir laget svårstoppat. Södertälje, som har sju raka förluster och krisar på riktigt allvar, hade inget botemedel alls.

Luleå står i dag på 20 segrar, åtta förluster och innehar för närvarande andraplatsen i tabellen. Men nu börjar det riktigt intressanta. Fyra matcher återstår av grundserien – Nässjö, Jämtland, Borås och Norrköping. Där kommer allt att avgöras.

Det är bara att hänga med.

Daniel Hansson, BC Luleå
Daniel Hansson, BC Luleå