Visst kan Luleå Basket göra match av den här finalserien

Så ska mästarlaget vänd finalserien mot Södertälje.

Luleå Basket föll i den första finalen.

Luleå Basket föll i den första finalen.

Foto: Magnus Andersson

Basketbloggen2024-04-23 22:03

På förhand trodde jag att Luleå Basket skulle få stora problem med att matcha Södertälje i finalspelet men efter den första duellen lagen emellan kan jag konstatera att den regerande mästaren har goda möjligheter att vara med och bråka hela vägen.

Okej, Södertälje vann med 82–73, hade hygglig koll på grejerna och var bättre i de flesta statistiska kolumnerna. Men Luleå visade en okuvlig vilja och det krävdes en något märklig osportslig foul på Sabrina Haines med dryga minuten kvar att spela för att hemmalaget skulle stänga matchen. 

Nej, Luleå har alla chanser att kvittera den här matchserien på torsdag och det handlar om små saker som måste fixas till. Trepoängsprocenten måste upp från beskedliga 33, Sabrina Haines 3/13 från golvet håller inte i värdematcher, returtagningen bör inte förloras med så pass mycket som tio vilket blev facit i final ett och laget måste ta sig till strafflinjen oftare. Bara elva gånger jämfört med Södertäljes 22.

Bloggen har klagat en del på bänkspelarnas offensiva produktion i slutspelet men mot Södertälje levererade Sandra Hedlund, Tiffany Barbosa och Eira Borgh allt som går att begära. Sammanlagt 17 poäng var alldeles utmärkt och siffror som bör bibehållas