Visst finns det små sprickor i fasaden

Luleå Basket krigade till sig femte raka segern.

Josefin Vesterberg

Josefin Vesterberg

Foto: Petra Älvstrand

Basketbloggen2021-10-22 21:59

Då har Luleå Basket fått sitt första rejäla test den här säsongen och det visade sig att det fanns en och annan spricka i vinna-med-34-poängfasaden. Men allt ska väl inte vara perfekt oktober och ska sanningen fram var laget aldrig riktigt hotat i 79-68-segern mot Norrköping Dolphins.


Det superaggressiva försvarsspelet tvingade fram 21 turnovers av motståndarlaget. Men det som bekymrade var stora svackan i tredje perioden och början av fjärde där tränaren Robin Sandberg höll nyckelspelare som Ellen Nyström samt Brooke McCarthy-Williams på bänken en aning för länge. Det där är alltid ett vågspel, den här gången blev det fel och Norrköping gavs en chans som aldrig borde ha funnits. Men det där är små, små detaljer bara. Nästa gång kan det vara en fullträff och Luleå Basket är i dag en jäkla maskin som bara mal på och till sist orkar inte motståndarlagen stå emot.


Lite bekymmersamt är dock att mästarlaget den senaste tiden haft svårt att få rejäl offensiv produktion av det svenska materialet och i de två senaste matcherna har det mesta handlat om Bria Goss och McCarthy-Williams. De två kombinerade för 45 poäng mot Norrköping där den sistnämnda var matchens titan med 28 poäng, 6 returer och 2 assist. Här har utan tvekan mästarklubben gjort ett riktigt spelarklipp.