Vilken väg tar Luleå Basket nästa säsong?

Det tittas i spåkulan igen.

Basketbloggen 2 maj 2022 20:21

För några dagar sedan kastade sig Bloggen över BC Luleå och klubbens lagbygge inför kommande säsong. I dag handlar det om silverklubben Luleå Basket som om fem månader ska börja på ny kula och ge sig i kast med en säsong där revansch lär vara ledordet framför alla andra.

Häng med.


Vad vet vi:

Tja, inte mycket. Vad Bloggen vet sitter ingen spelare på kontrakt över kommande säsong –  något som i för sig är vardagsmat i basketens värld. Där skrivs oerhört sällan flerårsavtal med spelare  oftare med tränare.


Vad tror vi?

Självklart vill klubben att 93-gänget Allis Nyström, Ellen Nyström samt Josefin Vesterberg stannar och utsikterna borde anses vara goda. Fanny Wadling är enligt mina uppgifter mycket högt upp på önskelistan med tanke på roll och utvecklingskurva. Rollspelarna Sofia Hägg samt Felicia Ponturo har gjort massor av nytta men statusen där är höljt i dunkel just nu. Luleå Basket har varit tydlig med att importduon Brooke McCarthy-Williams och Bria Goss är högintressanta men där kommer det till sist att landa i hur stora prislapparna är. Bloggen skulle bli överraskad om det görs några ändringar i ledartrion Robin Sandberg, David Nilsson och Malin Holmqvist.


Vad behövs?
SM-finalspelet mot Norrköping avslöjade ganska tydligt vad som saknades. Skytte och kreativitet. Hittar klubben det i en och samma spelare vore det förstås en vinstlott. Rykten som Bloggen snappat upp säger att Östersunds forwardsstjärna Mehryn Kraker finns på Luleå Baskets radar vilket i så fall vore ett jätteklipp. Lite surr hörs också om Abigail Asoro i A3. Klart är i alla fall att laget behöver vässas ytterligare för att kunna göra avtryck i Europa samt ta upp kampen med Norrköping och jättesatsande Södertälje.


Vi stannar där för i dag.


 
 
 
 
 
 

Ämnen du kan följa
Basketbloggen
4 juli 2022 21:30  Basketbloggen

Tränaren om stjärnans beslut: "Jag gav aldrig riktigt upp"

Brooke McCarty-Williams, Luleå Basket.

Inga konstigheter: Det handlar om att göra poäng

Peter Öqvist, BC Luleå.

Sagan fick inte ett lyckligt slut.

Pelle Larsson.

Ett nummer för litet – som väntat

Denzel Andersson.

Våga se framtiden – ge honom chansen nu

Pelle Larsson flyttar från Utah till Arizona.
Visa fler
Läs mer!
Basket

Gör comeback i högstaligan – efter sju år

Gör comeback i högstaligan – efter sju år

Det dags att bli kaxigast, skitigast och elakast

BC Luleå.

Det kommer stjärnan tillföra BC Luleå

 LaDarien Griffin

Här är spelarna som tar priset

Luleå Basket, Brooke McCarty-Williams

Nu är det dags att ta upp kampen mot mästaren

Norrköping gjorde det igen.
Visa fler