Var det här vändningen för stjärnskottet?

Arvidssons bästa match. Hittills.

JOnathan Arvidsson, BC Luleå

JOnathan Arvidsson, BC Luleå

Foto: Petra Älvstrand

Basketbloggen2021-11-05 22:06

Det är förstås svårt att dra några större slutsatser efter en 37-poängsseger (99-62) mot herrligans svagaste lag genom alla tider. Så är det.

Men någon vinkel går alltid att hitta som Bloggen kan tjata om en liten stund. Den här gången tar vi oss en titt på Jontahan Arvidsson - Vråkenprodukten som den här säsongen skulle bygga vidare på förra vinterns succé och greppa en ännu större roll sedan bakplansrotationen öppnats upp efter att Daniel Hansson i våras lämnat för Nässjö.


Men vi kan väl konstatera att inledningen har varit svajig för den 23-årige guarden där det offensiva spelet inte nått några större höjder och procenten varit frustrerande låg med under 30 på treor och låga 40 på tvåor.


Och med tanke på att Arvidsson ska vara den viktigaste spelaren från bänken har denna formsvacka inte varit bra nyheter för tränaren Peter Öqvist som i matchen mot Fryshuset valde att ge sin unge guard rikligt med speltid och en rejäl chans att bygga offensivt självförtroende.

Ett smart drag som gav full utdelning. 


På sina 25 minuter var Jonathan Arvidsson 8/13 från golvet och landade till sist på 21 poäng, returer och 5 assist. Kanske det här kan vara starten på en "ny" Arvidsson som landa i att han blir den viktige spelaren i rotationen som var planen från start? Vi får se.