Väntan är över – här kommer det slutgiltiga ligatipset

Nu startar basketfesten och då är det dags att ta fram Bloggens spåkula.

Basketbloggen 18 september 2023 19:45

Som vi väntat och som vi trånat. Men nu är det äntligen dags.  På torsdag rullar SBL herr igång och sedan väntar en skön resa mot slutspelet och medaljutdelandet kommande vår.

För några veckor sedan gjorde Bloggen sitt första ligatips. Nu har de tankarna marinerat ett tag och i dag landar jag med den slutgiltiga profetian inför säsongen 23/24.

Då rullar vi.

 

1) Norrköping Dolphins

2) Borås Basket

3) Jämtland Basket

4) BC Luleå

5) Nässjö Basket

6) Södertälje BBK

7) Köping Basket

8) Uppsala Basket

9) Umeå Bskt

 

Kommentar: Det går liksom inte att komma runt de senaste tre årens titan Norrköping. Bäst, spetsigast och bredast spelartrupp. Mest publik, antagligen mest kosing och stabilast organisation. Dessa ingredienser landar förstås i ett fjärde raka SM-guld – allt annat vore en jätteskräll.

Bakom den blivande guldmedaljören flåsar vårens finalmotståndare Borås som har ett spännande, men kort, lagbygge som kommer att leva på fart och ett kreativt guardspel där nye amerikanen Obi Watson kan vara ett av säsongens stora fynd.

Tre lag lär bråka om placeringarna tre, fyra och fem. Det handlar om Jämtland, Nässjö och BC Luleå. Den trekampen kan sluta hur som helst men jag landar ändå i att Östersundslaget, som förr eller senare varvar upp, tar en topp tre-plats och att Luleå, med prestigevärvningen Gustav Hansson som frontfigur, är något vassare än Nässjö.

Södertälje är mycket svårbedömt och en sak är säker: Försäsongen har varit eländig och det borde oroa alla ansvariga i klubben.

De tre lagen i botten av den tunna tabellen känns givna. Där borde tränaren Torbjörn Gehrkes Köping vara det lag som i långa loppet kniper sjundeplatsen. Umeå får det tufft och när det gäller Uppsala är frågan om klubben ska nöja sig med futtig importspelare? Nog tusan borde den ha råd med minst en till som i så fall plockas in under vintern.


 


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa