Uppgifter: Mästarklubben kan tappa stjärnduon

Här är det allra senaste kring Luleå Basket. Håll till godo.

Ellen Nyström, Bria Goss, Josefin Vesterberg, Brooke McCarty-Williams och Felicia Ponturo.

Ellen Nyström, Bria Goss, Josefin Vesterberg, Brooke McCarty-Williams och Felicia Ponturo.

Foto: Pär Bäckström/ Frilans

Basketbloggen2023-06-11 15:01

Det har varit oerhört tyst kring Luleå Basket sedan klubben hämtade in SM-guldet i Täljehallen i slutet av april. Men nu börjar hör Bloggen höra saker kring laget som är av stort intresse.

Uppgifter gör nämligen gällande att det i dagsläget är högst osäkert om lagets amerikanska stjärnduo Bria Goss och Brooke McCarty-Williams kommer tillbaka för en tredje säsong i klubben. De exakta orsakerna bakom detta är lite diffusa men en sak jag hör handlar om prislappen. Goss och McCarty-Williams har gjort succé under sina säsonger i norr och ska givetvis ha betalt efter det. Just nu är det tveksamt om Luleå Basket har de slantar som krävs. Hoppet är dock inte helt ute men minskar för varje dag som går. Intresset från andra klubbar ute i Europa lär också vara stort.

Men det finns även positiva saker att rapportera om. Enligt uppgift ska två av lagets svenska nyckelspelare Fanny Wadling och Allis Nyström vara överens om en fortsättning i klubben.

Nyström – som sitter på ett avtal över två år – var förra säsongen skadedrabbad och tappade speltid. Wadling var en av de allra viktigaste spelarna i Luleå under finalserien mot Södertälje.