Två värvningar – och båda måste bli vinstlotter

Hon blir mer eller mindre omöjlig att ersätta. Men Luleå Basket måste förstås försöka och hoppas på det bästa.

Allis Nyström, Luleå Basket

Allis Nyström, Luleå Basket

Foto: Petra Älvstrand

Basketbloggen2024-01-11 20:03

Då kom till sist beskedet som Luleå Basket fruktat men förstås förberett sig på: Veteranen och kulturbäraren Allis Nyström, 30, missar resten av säsongen sedan hon i hemmamötet med Norrköping för en vecka sedan dragit av hälsenan i matchens allra sista sekunder.

Det är förstås ett dråpslag för klubben redan gjort sig av två importspelare och nu står inför ett krisartat läge långt in i SBL-säsongen. Att Luleå Basket ska plocka in en ny guard är redan känt och lär bli klart vilken dag som helst. Och nu tvingas de sportsligt ansvariga ut på spelarmarknaden igen för att hitta en ersättare till Nyström på en av de stora positionerna.

Och visst tusan går det att hitta en lika bra, eller till och med en bättre, spelare än Allis Nyström. Absolut. Men de värden hon, som åttafaldig SM-guldvinnare i klubben, står för går förstås inte att hitta. En ikon, en klippa och någon att luta sig mot i de allra viktigaste matcherna under en säsong.  

Men Luleå Basket måste förstås försöka och hoppas på det bästa. Ge det en chans och tro att de två spelare som ska in blir två vinstlotter som förändrar allt och helst lite till. Då finns det ett pyttelitet hopp att den här säsongen ändå ska bli okej även om ett nionde guld känns som en utopi i dag.

Och ska vi vara riktiga griniga: Luleå Basket behöver faktiskt tre nya spelare om laget på allvar ska utmana. Det är bara att räkna på fingrarna: AJ Alix, Dejza James och Allis Nyström är borta. Bara två nya ska in. 

Den märkliga matematiken får gärna någon förklara för mig.