Två spelare att bygga en framtid på

George och Arvidsson kan bygga en grund i BC Luleå.

JOnathan Arvidsson, BC Luleå

JOnathan Arvidsson, BC Luleå

Foto: Petra Älvstrand

Basketbloggen2022-02-08 22:19

Det var inte på långa vägar en skönhetsupplevelse som BC Luleå bjussade på mot Fryshuset men den här gången var segern det viktigaste efter två raka förluster. Det handlar trots allt att knipa en tredje -eller fjärdeplats i grundserietabellen och där har BC Luleå bäddat det ganska bra för sig i dagsläget.

85-64 skrevs segersiffrorna mot superjumbon och om inte de höga bergen nåddes såg vi heller inte det allra djupaste dalarna. Alltid något.

Det är svårt att se vad det finns att ta med sig efter en match av den här typen men tittar vi bortom säsongen 21/22 har i alla fall klubben i vinter investerat väl i två av klubbens unga spelare.

Jonathan Arvidssons roll har blivit ett snäpp större och när Adam Rönnqvist varit sjuk har den Vråkenfostrade guarden fått ännu mer utrymme att operera och snittat nästan 18 poäng i de två senaste matcherna. Det kommer BC Luleå ha nytta av på sikt och jag ser egentligen inga hinder för att guarden någon gång i framtiden ska kunna bli en spelare på Norrköpingstjärnan Felix Terins nivå.

En annan framtidsman som haft en sensationell utveckling är Denzel George som mot Fryshuset var lagets jämnaste spelare över 40 minuter. George är redan nu en ypperlig bollförsvare som alltid gör nytta och med några somrars skottträning i bagaget kan taket vara ganska högt för honom. Hur högt är svårt att sia om.

Om BC Luleå tittar lite längre fram i tiden borde klubben redan nu slänga fram ett par kontraktförslag som sträcker sig över flera år. Då finns en svensk grund att stå på.