Två enkla segrar för BC Luleå – fyra slutsatser

Det här ser faktiskt riktigt bra ut.

Basketbloggen 11 september 2023 08:17

Bloggen har varit bortrest men har nu i efterhand kikat på BC Luleås träningsmatcher mot Södertälje och finska Kobrat som spelades i helgen. Det var första gången den här hösten som tränaren Håkan Larssons nybygge fick känna på kvalificerat motstånd och jag gissar att han satt med ett ganska brett leende på bussen hem från Västerbotten i söndags kväll.

 

Det blev två enkla segrar – 111–95 mot Södertälje och 98–77 mot Kobrat – och mycket såg faktiskt ganska okej ut. I alla fall om vi ska jämföra med vad BC Luleå presterade vid samma tillfälle för precis ett år sedan vilket var eländigt.

 

Vad kan då dra för slutsatser efter helgens prestationer? Några saker:

1) Offensivt kommer det här laget ledas av guardparet Jonathan Arvidsson och Gustav Hansson. Det är tydligt. Inte alla kvällar men jäkligt många. Mot Södertälje sköt Hansson i 37 poäng, Arvidsson 22. Mot Kobrat var siffrorna 15 och 21. Det är deras kreativitet, skytte och attackvilja som kommer sätta tonen för BC Luleås anfallsspel.

2) Det är länge sedan BC Luleå haft en tydlig general, en chef och spelförfördelare på bakplan. Gustav Hansson är precis allt det där och han skapar ett stort lugn i laget.

3) Importspelarna Kentwan Mucius och Kentwan Smith är två osjälviska spelare – Smith lite mer – som inte är i Sverige för att ta över hela laget och ta skott i tid och otid. Duon tar oftast vad som ges.

4) Med Tobias Sjöberg ospelbar på grund av en stukad fot är det tydligt att BC Luleå saknar en kvalitativ back up-center. Oliver Gehrke och Kentwan Smith tog stora delar av det jobbet i helgen och gjorde det bra. Men det är inte någon naturlig position för någon av dem.

 

Sammanfattningsvis: BC Luleå har något spännande på gång. Något nytt och fräscht. Men glöm aldrig bort: Det är bara försäsong.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa