Trion som vände förlusttrenden

Nu ska vi väl inte gå bananer efter en 13-poängsseger (76–63) mot Nässjö på hemmaplan. Inte minst med tanke på att Smålandslaget tappade sin kanske viktigaste spelare Dartaye Ruffin efter bara 21 sekunder på grund av en knäskada.

Basketbloggen 28 oktober 2022 22:00

Men strunt i det. Bortse från att BC Luleås anfallsspel under andra halvlek gick i stå i perioder.

Peter Öqvists lag behövde den här segern efter två raka torskar och han behövde verkligen se att försvarsspelet ännu en gång fanns på plats när det som bäst behövdes.

Och där stack tre spelare stack ut lite extra:
Michael Gilmore som svarade för 19 poäng, 12 returer och var precis överallt i försvarsspelet. Han blockade skott, ändrade skott och fick Nässjös spelare att vända in och ut på sig själva när de närmade sig tresekundersområdet.

LaDarien Griffin är inte den mest tekniskt utvecklade spelaren man sett i sin livstid men oj vad nytta han gör på egen planhalva. Läser spelet, tar smarta beslut och fyller i hålen som uppstår. 

Denzel George fick ofta ta sig an Charles Barton som är navet i Nässjös spel vilket var ett smart– och ganska självklart – drag. Barton landade på låga 20 procent (2/10) från golvet vilket var en betydande vinstfaktor för BC Luleå.

 

Men. BC Luleå måste nog upp en nivå för att kunna rubba serieledande och obesegrade Borås på tisdag men det ska hur som helst bli intressant att se hur laget står sig mot Sveriges just nu bästa.

Sedan skulle det inte skada om en ersättare till Marcus Evans kan landa någon gång.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa