Tredje raka segern – på måndag kommer det stora testet

En debut som lovar mer.

Gustav Hansson, BC Luleå.

Gustav Hansson, BC Luleå.

Foto: Petra Älvstrand

Basketbloggen2023-12-01 23:01

Efter ett drygt två veckor långt uppehåll hade man kunnat vänta sig både det ena och andra från BC Luleå i hemmamötet mot ett Köping som befinner sig i något sorts fritt fall.

Men när vi summerade storsegern med 105–71 får vi nog säga att det mesta såg rätt så bra ut. Det är inte många gånger BC den här vintern har hållit ett motståndarlag på låga 70 poäng och det är säkerligen något tränaren Håkan Larsson tar med sig hem. 

Men låt oss vara ärliga: Det riktiga testet efter tre raka segrar kommer förstås mot mästarlaget Norrköping på måndag. Då får vi se vad en 34-poängsseger mot SBL-jumbon egentligen är värd.

I Köpingmatchen riktades förstås många ögon mot Luleås senaste tillskott Ed Polite som hunnit träna med laget hela veckan. 

Och vad fick vi då se? Tja, en sak är säker: Det förre Södertäljeforwarden kommer ge BC Luleå så mycket mer än AJ Sumbry någonsin kunde. Även om Polite inte verkar vara i hundra matchform visade han hyfsat pigga ben, smarta defensiva beslut och en osjälvisk offensiv. 12 poäng och 8 returer på 19 spelminuter är inget att bråka om.

Mer då? Luleås offensiva spel var lite spännande att se. Bloggens känsla var att bollen inte fastnade lika mycket i Gustav Hanssons och Jonathan Arvidssons händer när skottklockan tickade ned – något som i förlängningen gav goda 24 assist. Luleå fortsätter också att hålla ned antalet turnovers under matcherna. Bara åtta mot Köping är mer än godkänt.

Vi stannar där