Luleåtränaren om stjärnans beslut

För bara någon vecka sedan såg stjärnan Brooke McCarty-Williams ut att vara förlorad för Luleå Basket. Sedan vände allt.

Brooke McCarty-Williams, Luleå Basket.

Brooke McCarty-Williams, Luleå Basket.

Foto: Simon Jakobsson

Basketbloggen2022-07-04 21:30

Nu berättar tränaren Robin Sandberg för Bloggen om den senaste tidens känslomässiga berg-och-dalbana.

"Jag gav aldrig riktigt upp och är egentligen inte förvånad. Eller kanske både och. Varje gång jag pratade med Brooke var hon positiv även om det egentligen inte fanns så många procents chans att hon skulle stanna", säger han.

Luleå Basket har hela tiden haft konkurrens inte minst av en klubb från Ungern som enligt uppgift var nära att övertyga McCarty-Williams om att lämna den svenska ligan.

"Jag vet inte vilken klubb det var eller vad som hände. Men Brooke valde att komma tillbaka och det är jag glad för."

När väl Brooke McCarty-Williams bestämt sig gick affären snabbt. På söndag fick Robin Sandberg reda på att stjärnan bestämt sig, några timmar senare var kontraktet undertecknad och under måndagen blev det offentligt.

Vad förväntar du dig av Brooke McCarty-Williams kommande säsong?

"Mycket, förstås. Med tanke på att hon presterade på en så hög nivå efter drygt 1.5 års uppehåll kanske man kan tro att Brooke ska vara ännu bättre. Men jag är mer än nöjd om hon spelar på samma nivå igen."

I och med kontraktsignering av den 26-åriga USA-guarden lär resten av sommaren inte bli speciellt dramatisk för Luleå Basket. Ingen spetsspelare kommer att landa innan ligastarten enligt Sandberg.

"Vi kommer hålla ögonen öppna under säsongen", säger han.