Toppmötet som blev en bisarr basketupplevelse

Finlir? Glöm det. Här var det kämpa, slita och hoppas på det bästa.

Robbie Ryan, Luleå Basket.

Robbie Ryan, Luleå Basket.

Foto: Pär Bäckström/ Frilans

Basketbloggen2024-02-14 21:18

Vi slår fast det med en gång; Matchkvalitén i toppmötet mellan Luleå Basket och Östersund var långa stunder häpnadsväckande låg och spelarna staplade misstag på hög från den första till den sista minuten i ett nästan overkligt virrvarr. Luleå Basket lyckades med konststycket att svara för 20 turnovers. Östersund kontrade med 15 pigga.

Luleå kom till spel mitt i ett sjukdomskaos där varken Sofia Hägg eller Tayah Burrows var i speldugligt skick. Det borde öppnat upp för Östersund men istället kollapsade lagets offensiv totalt i den fjärde perioden där man bara orkade med två futtiga poäng. Båda på straffkast måste tilläggas. Helt bisarrt att se.

Luleå var inte mycket bättre men de tio poäng Robin Sandbergs gäng skrapade ihop under de avslutande tio minuterna räckte för att rycka undan och vinna med 63–54. Däremot försvarade Luleå med allt man hade och lite till. Det räckte den här gången för att knipa segern.

På det hela taget en nästan overklig basketupplevelse där allt handlade om att kämpa, slita, kriga och i slutet på skottklockan hysta iväg bollen mot korgen och hoppas på det bästa.

Men med tanke på de personella förutsättningarna tog nog Luleå Basket den här segern utan att skämmas det minsta. Och varför skulle spelare och ledare inte göra det? Den här matchen fanns bara att förloras för Östersund.

I Luleå Basket gillade Bloggen nya Sabrina Haines attityd, tuffhet och energi som gav 14 poäng samt 6 returer. Veteranen Josefin Vesterberg en klippa med 13 poäng och 14 returer. Unga Tiffany Barbosas 22 spelminuter var minst fem för lite sett till prestation och arbetsinsats. Det bör korrigeras till nästa match.