Till sist blev det precis som vanligt

Segermaskinen tuffar på.

Ellen Nyström, Luleå Basket.

Ellen Nyström, Luleå Basket.

Foto: Tim Södergren

Basketbloggen2023-02-19 19:43

Numera är man så pass bortskämd med 40-poängsegrar för Luleå Basket att det nästan uppstår ett chocktillstånd om laget bara leder med 13–14 poäng en bit in i den fjärde perioden – även om motståndet den här söndagseftermiddagen var ingen mindre än den regerande mästaren Norrköping Dolphins.

Nu hade det möjligtvis sina randiga skäl. Efter ett rejäl försenat flyg från Luleå airport fick Ellen Nyström & Co bara tio minuters uppvärmning innan det var dags för uppkast i Stadium arena vilket inte är optimalt. Kanske spelade det in. Kanske inte.

Nåväl. När matchen väl var avklarad var segermarginalen mer "normal", 25 poäng (82–57). 

Men som sagt. Lite gnissel kunde ses här och där. Returtagningen brukar tränaren Robin Sandbergs lag dominera rätt friskt. Men inte denna gång (41–41). 33 procent på treorna var också lite lägre än vanligt.

Däremot var arbetsinsatsen inget att klaga på och det defensiva jobbet höll gammal vanlig intensitet. Att hålla Norrköping på 57 poäng och tvinga fram 29 turnovers är inget att skämmas för.

Viktiga bänkspelaren Fanny Wadling visade ännu en gång att hon vill vara med och kriga om en plats i startfemman med en rejäl insats. 12 poäng och 7 returer stryker under att hon är på väg att göra sin bästa säsong i Luleå Basket.