Talangens resa ska bli spännande att följa

Luleå Basket slog tillbaka efter premiärfiaskot.

Basketbloggen 14 oktober 2022 21:16

Man behövde inte vara utbildad kvantfysiker för att räkna ut hur Luleå Basket skulle uppträda mot Högsbo (106–58) i hemmapremiären efter den eländiga insatsen mot Mark där laget föll tungt efter sällan skådad kavalkad av missade layups, sumpade öppna skott och märkliga turnovers.

Spelarna i Luleå kom ut som ett gäng ilskna tigrar där bland annat stjärnan Brooke McCarty-Williams hade en del att bevisa efter 4/18 från golvet mot Mark. USA-guarden var oerhört aggressiv offensivt och ville verkligen blända publiken med sin normalt sett höga nivå på basketplanen. 33 poäng, 6 assist och ett 61-procentigt skytte var en tydlig markering mot de eventuella tvivlare som kan finnas där ute.

Men allra roligast var det att se den unga supertalangen Tilda Trygger, 16, som i den här matchen begåvades med 17 spelminuter och nyttjade varje sekund av dem. Den 195 centimeter långa forwarden var utmärkt offensivt och svarade för elva poäng samt nio returer.

Ett gott hantverk av Trygger som kommer utvecklas en hel del under säsongen och få ett större förtroende av tränaren Robin Sandberg för varje dag som går. Det ska bli oerhört spännande att följa den resan.

Nu gör vi helg.

 


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa