Superlativen börjar ta slut

Dubbla krossegrar. Som väntat.

Luleå Basket.

Luleå Basket.

Foto: Pär Bäckström/ Frilans

Basketbloggen2022-01-23 20:59

Det svåraste med Luleå Baskets vildsinta korståg i SBL dam, där segrarna läggs på hög och segermarginaler stadigt ligger runt 35 poäng, är att hitta nya vinklar och ingångar på alla blogginlägg som ska produceras.

Idéerna börjar helt enkelt sina. Superlativen blir till sist för futtiga. Inspirationen tryter lite lätt.

I helgen, efter det fem veckor långa coronauppehållet, städade den sjufaldiga mästaren undan Alvik med 34 och Mark med 40. Två lag som ändå sitter på viss kompetens. Mark har mot alla odds svarat för en alldeles utmärkt säsong och Alvik är alltid Alvik.

Det mest dramatiska som hände var att stjärnan Brooke McCarthy-Williams fick en smäll på benet, tvingades linda vänster knä och satt på bänken hela andra halvlek mot Mark. En svår skada på henne hade kunnat stöka till det massor för guldfavoriten men enligt uppgifter från Luleå Basket handlade det bara om en säkerhetsåtgärd. 


USA-guarden bekräftade för övrigt efter segermatchen mot Alvik att hon och Luleå haft inledande samtal om nästa säsong vilket givetvis är alldeles utmärkt. Men ett tydligt krav McCarthy-Williams ställer på klubben är att den spelar internationellt kommande för att säkra fler kvalitetsmatcher. Och Bloggen är övertygad om att det är klubbens ambition framåt.


Detsamma gäller för lagets andra amerikanska Bria Goss. Snack med klubbledningen har redan börjat.

Goss kompletterar den mindre McCarthy-Williams perfekt på bakplan med sin storlek och fysik. Sett över helgens två matcher stack hon ut mest med 21 poäng mot Alvik och 20 mot Mark.

Det vore förstås dunder om dessa två importer blir kvar och den kontinuitet som finns i truppen byggs ännu starkare.