Stjärnornas nya basketliv efter BC Luleå

Litauen, Island, Italien och Ungern. Där spelar de förra Luleåspelarna i dag.

Basketbloggen 6 november 2022 15:53

Ett gäng nyckelspelare i BC Luleå gick vidare i sina karriärer efter den förra säsongen men var landade de och hur levet basketlivet för dem i dag?

Bloggen tog reda på fakta. Håll till godo.

 

Adam Rönnqvist

Luleåsonen har under flera år suktat efter ett utlandsäventyr och när isländska Thor Thorlakshofn erbjöd ett bra kontrakt högg den 32-årige guarden. Men sportsligt har säsongen varit tung för laget och efter fem grundseriematcher är Thor Thorlakshofn fortfarande segerlöst och parkerar sist i tabellen. Rönnqvist har fått en okej start, snittar 27 spelminuter och drygt 13 poäng via ett 43-procentigt trepoängsskytte. 

 

 

Bryce Douvier

Den skjutglade forwarden hamnade i Litauen och klubben BC Siaulai där hans roll är en helt annan än i Luleå. Douvier är en tydlig backupspelare i mittenlaget som vunnit fyra av sju matcher och snittar 17 minuter, 8 poäng samt 6 returer. 

 

 

Tavarius Shine
Allroundforwarden hittade sent under sommaren ett nytt hem i ungerska Sopron som hittills vunnit tre av sex matcher och parkerar på sjunde plats i tabellen. Shine verkar ha en stor roll från bänken på 24 minuter under säsongsinledningen. Statistiskt levererar 28-åringen 11 poäng och 3 returer.

 

 

Andrew Smith
Humörspelaren och det defensiva ankaret hittade en fortsättning på sin långa Europakarriär i den italienska andraligan och klubben Ferrara som vunnit två av fem matcher inledningsvis. Där är veteranen Smith en nyckelspelare och gör ungefär det han levererade i BC Luleå: 11 poäng och 9 returer fördelat på 28 minuter.

 

 

DeRiante Jenkins

Jenkins växte under hela säsongen i BC och blev till sist en av lagets bästa offensiva spelare. På det spåret har han fortsatt i Trapani i den italienska andradivisionen. Den 26-årige guarden matchas tungt – 32 minuter – och är lagets näst bäste poänggörare med 15. Fyra returer i snitt är också värt att notera. Laget har det lite tuffare och förlorat tre av fyra matcher.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa