Stjärnan ur spel - men det spelade noll roll

Ersättaren glänste i krossvinsten.

Luleå Basket, Fanny Wadling.

Luleå Basket, Fanny Wadling.

Foto: Petra Älvstrand

Basketbloggen2021-11-04 20:55

Med Allis Nyström ur spel på grund av en fotskada och en på förhand given seger mot SBL:s största krislag i form av Södertälje hade man kunnat spekulera i att Luleå Basket inte var toppmotiverat eller påkopplat som det heter på hockeyspråk.

Men icke sa Nicke.


I andra halvlek satte svenska mästare gasen i botten både offensivt samt defensivt, gjorde tunga 38-12 i tredje perioden samt overkliga 20-3 i den fjärde och fick se Södertäljetränaren Jesper Sundbergs lag att se ut som ett division I-dito.

Och det faktum att Allis Nyström - Luleås hjärta och själ - inte var spelbar hade noll och ingen betydelse. I laget finns en nämligen hyfsat vass backup i form av landslagsspelaren Fanny Wadling som nu fick chansen från start och högg den som en kobra. Starka 22 poäng och 8 returer i 96-40-överkörningen innebär att Luleå fortfarande är obesegrat när det nu  är dags för landslagsuppehåll.

Under den tiden får tränarstaben hoppas att Allis Nyströms skada läks ihop bra och att hon är tillbaka i spel igen när ligaspelet drar igång igen om två veckor.