Stjärnan om samarbetet: "Vi vill bara vinna"

Det har snackats mycket om samarbetet mellan Gustav Hansson och Jonathan Arvidsson i BC Luleå den kommande säsongen. Inga problem alls enligt förra säsongens MVP. ”Vi vill bara vinna. Ingenting annat”, säger Hansson.

Gustav Hansson, BC Luleå.

Gustav Hansson, BC Luleå.

Foto: Herman Öberg

Basketbloggen2023-09-14 22:00

Försäsongen är över. Efter veckor av träning och träningsmatcher är det dags för BC Luleå att på allvar gå in i skarpa matcher som betyder något. Den här helgen handlar det om spel i svenska cupen och för motståndet står både Uppsala och Umeå. Skådeplatsen är Umeå och i horisonten hägrar ett finalspel i Stockholms hockeytempel Johanneshov i januari.

”Det ska bli kul att möta bra motstånd och spela matcher som betyder något. Det skulle förstås vara jättekul att få uppleva ett finalspel på Hovet, det är absolut något att sträva efter. Vi vill visa direkt att BC Luleå är ett lag som ska vara med i toppen den här säsongen ”, säger Luleås stjärnvärvning Gustav Hansson.

BC Luleå är hittills obesegrat under försäsongen och som väntat har 28-årige Hansson varit en av de mest framträdande spelarna från sin guardposition.

”Det känns som vi redan är ganska långt fram, i alla fall offensivt. Vi kan göra poäng. Försvarsmässigt finns det fortfarande saker att jobba på. Vi har fortfarande en bra bit kvar innan vi är som bäst och det ska vara i april”.

En snackis bland många har varit hur samarbetet mellan Hansson och Jonathan Arvidsson ska se ut den här vintern. Två spelare som gillar att han bollen i sina händer mycket, befinna sig i blickfånget och skapa mycket offensivt. Men Gustav Hansson ser inga problem alls.

”Jag och ”Jonte” har pratat mycket med varandra om hur vi ska spela tillsammans. Men till sist handlar det bara om att vi vill vinna. Båda två kommer att avlasta varandra och ge varandra lägen att skapa. Varje minut vi spelar ska innehålla kvalité”.

Till sin hjälp har de också klubbens nye huvudtränare Håkan Larsson som under sin spelarkarriär räknades som en av de bästa svenska guarderna någonsin. Där finns kunskap att hämta.

”Jag har mycket att lära av Håkan och han kommer hjälpa mig att utvecklas som spelare och i mitt ledarskap. Vi pratar mycket med varandra hela tiden”.