Stjärnan nobbar BC Luleå – väljer spel i mästarklubben

BC Luleås värvarjakt går vidare.

Adam Ramstedt

Adam Ramstedt

Foto: BIldbyrån

Basketbloggen2022-01-26 16:11

Då är det klart: BC Luleå går bet på stjärnvärvningen Adam Ramstedt som lämnar Polen efter bara en halv säsong i bottenlaget GTK Gliwice. 26-åringen väljer spel i mästarklubben Norrköping Dolphins. 

Den 208 centimeter långe landslagsforwarden erbjöds ett kontrakt av BC Luleå men ska sanningen fram var nog klubben aldrig riktigt nära att ro i land den här affären.

Att konkurrera med Norrköping, som just nu är Sveriges hetaste Norrköping basketorganisation i SBL herr, gick helt enkelt inte. Även om BC Luleå erbjöd ett mer lukrativt kontrakt vilket är fullt möjligt. 

Ramstedt har spelat 1.5 år i Norrköping, vann SM-guld förra våren, känner organisationen och trivs med tränaren Mikko Riipinen. Det var helt enkelt ett omöjligt uppdrag för klubbdirektören Lars Mosesson & Co att locka honom drygt 100 mil norrut.

Nu är det dags att vända blad för BC Luleå som fortfarande har ett stort hål i truppen sedan Vilgot Larsson valde att lämna klubben före nyår. Värvarfönstret stänger om en månad och nu måste jakten på en bra spelare intensifieras ytterligare. Men frågan är om det finns, eller kommer att finnas, några svenska spelare tillgängliga? Det står skrivet i stjärnorna.

Hur som helt blir det en kamp mot klockan. BC Luleå m-å-s-t-e hitta en spelare som både vässar och breddar truppen om laget ska kunna vara relevant i ett kommande slutspel.