Stjärnan nobbar BC Luleå – väljer spel i mästarklubben

BC Luleås värvarjakt går vidare.

Basketbloggen 26 januari 2022 16:11

Då är det klart: BC Luleå går bet på stjärnvärvningen Adam Ramstedt som lämnar Polen efter bara en halv säsong i bottenlaget GTK Gliwice. 26-åringen väljer spel i mästarklubben Norrköping Dolphins. 

Den 208 centimeter långe landslagsforwarden erbjöds ett kontrakt av BC Luleå men ska sanningen fram var nog klubben aldrig riktigt nära att ro i land den här affären.

Att konkurrera med Norrköping, som just nu är Sveriges hetaste Norrköping basketorganisation i SBL herr, gick helt enkelt inte. Även om BC Luleå erbjöd ett mer lukrativt kontrakt vilket är fullt möjligt. 

Ramstedt har spelat 1.5 år i Norrköping, vann SM-guld förra våren, känner organisationen och trivs med tränaren Mikko Riipinen. Det var helt enkelt ett omöjligt uppdrag för klubbdirektören Lars Mosesson & Co att locka honom drygt 100 mil norrut.

Nu är det dags att vända blad för BC Luleå som fortfarande har ett stort hål i truppen sedan Vilgot Larsson valde att lämna klubben före nyår. Värvarfönstret stänger om en månad och nu måste jakten på en bra spelare intensifieras ytterligare. Men frågan är om det finns, eller kommer att finnas, några svenska spelare tillgängliga? Det står skrivet i stjärnorna.

Hur som helt blir det en kamp mot klockan. BC Luleå m-å-s-t-e hitta en spelare som både vässar och breddar truppen om laget ska kunna vara relevant i ett kommande slutspel.


 
 
 
 
 
 

Ämnen du kan följa
Basketbloggen
18 maj 2022 19:17  Basketbloggen

Importstjärnan om framtiden i Luleå: "Pratar"

Andrew Smith, BC Luleå

Vem ska leda BC Luleå nästa säsong?

Peter Öqvist Håkan Larsson

Håll till godo – här är Bloggens vilda lagbyggarplan

Viktor Gaddefors

Nu är det dags att ta upp kampen mot mästaren

Norrköping gjorde det igen.

En perfekt start på lagbygget

Fanny Wadling, Luleå Basket.
Visa fler
Läs mer!
9 maj 2022 20:54  Basketbloggen

Nu är det dags att ta upp kampen mot mästaren

Norrköping gjorde det igen.

Kvällen då stjärnorna inte pallade pressen

Luleå basket

Nu kommer det krävas säsongens bästa match

Luleå Basket, Allis Nyström.

Har Luleå Basket något kvar i tanken?

Luleå basket är illa ute.

Luleå Basket i brygga – Norrköping vann även den andra finalen • Nu måste laget upprepa fjolårsbedriften om det ska bli guld

Luleå Basket i brygga – Norrköping vann även den andra finalen • Nu måste laget upprepa fjolårsbedriften om det ska bli guld
Visa fler