Stelt och kantigt – men segern var det viktigaste

Seger direkt för BC Luleå

 Tavarius Shine var Luleås bäste spelare i premiären.

Tavarius Shine var Luleås bäste spelare i premiären.

Foto: Pär Bäckström

Basketbloggen2021-09-24 21:52

Att det skulle se stelt och kantigt ut för BC Luleå i säsongens första tävlingsmatch var väntat med tanke på lagets korta förberedelser. Men efter 20 spelade minuter fick tränaren Peter Öqvists lag träff defensivt och då var Umeå ett slaget lag (96-78).


En spelatrio som stod ut försvarsmässigt var utan tvekan en trio importer. 

Andrew Smith stängde ner tresekundersområdet och jobbade ned tolv returer.

DeRiante Jenkins och Tavarius Shine kommer bli viktiga med sitt perimeterförsvar och långa armar som utmanar massor av skott.

Jenkins ägde första halvlek offensivt. Shine tog över i andra och producerade 25 poäng samt sju returer. Lite oväntat med tanke på att försäsongen sett lite seg ut.


Vad ska vi då säga om nye Bryce Douvier som kom till spel med en träning i kroppen? Jodå, Öqvist gav honom dryg 16 minuter på planen och det räntade i form av tio poäng. 29-åringen borde växa för varje match.


Några större växlar går förstås inte att dra men BC Luleå har utan tvekan ett atletiskt lag som när det får stopp i försvar och kan springa blir jobbigt att möta. Men den fulla potentialen, vad den är, lär vi tidigast se om ett par månader.


Samtidigt som BC Luleå spelade avfärdade regerande mästaren Luleå Basket nästan otäckt enkelt Visby på bortaplan och vann med 96-52.

Tränaren Robin Sandberg lät alla spelare rotera friskt men det går inte att blunda för landslagsspelaren Ellen Nyströms 19 poäng och 9 steals på drygt 20 spelminuter.