Mästarklubben går en kamp mot klockan

Luleå Basket letar med ljus och lykta efter en spetsvärvning. Men det kan bli en kamp mot klockan innan värvarfönstret stänger. "Det ser mörkt ut om inget dyker upp snart", säger tränaren Robin Sandberg.

Robin Sandberg, tränare i Luleå Basket.

Robin Sandberg, tränare i Luleå Basket.

Foto: Petra Älvstrand

Basketbloggen2024-01-01 20:16

Ni kan säkert storyn men vi drar bakgrunden en gång till för säkerhets skull. Regerande mästaren har under hösten och vintern gjort sig av med två av klubbens tre importspelare: Först guarden AJ Felix på grund av skada och sedan forwarden Dejza James som inte höll måttet.

Det har inneburit att tränaren Robin Sandberg under lång tid tvingats jobba med en tunn rotation där nyckelspelarna har fått spela tunga minuter.

För ett par veckor sedan fick han klartecken av klubbens styrelse att ge sig ut på spelarmarknaden och leta en spetsvärvning. Men inget har hänt sedan dess trots kontakter med en handfull spelare. Och i dag är det tunt på namn som intresserar Luleå Basket. 

"Det är ingen spelare som sticker ut. Det ser mörkt ut om inget dyker upp snart", säger Sandberg.

Nu börjar det handla om en kamp mot klockan för de regerande mästarklubben Luleå Basket. Den 15 februari stänger värvarfönstret och med tanke på allt pappersarbete som krävs vid en värvning bör en ny spelare ha skrivit på en dryg vecka innan det ödesdatumet.

"Ännu är det lugnt men veckorna går snabbt förbi. Frågan hur länge jag kommer vänta?"

Vilken spelartyp tittar du mest på?

"En ett-tvåa eller två-etta som är aggressiv. Men det finns några andra på listan."