Skön seger - men faran är inte över

Förlustsviten bröts. Till sist.

Adam Rönnqvist , en matchvinnare.

Basketbloggen2021-10-29 21:59

Vi glömmer de sista åtta minuterna när BC Luleå hamnade i totalt kaos och var nära att tappa en ledning på 16 poäng.

Vi glömmer att Södertälje är formsvagt, saknade Anton Gaddefors och fick veteranen Martin Pahlmblad utkastad ut ur hallen.

Vi glömmer alla galna Luleåbeslut i slutet av matchen som så när blev lagets fall.

För tränaren Peter Öqvist handlade det bara om en enda sak efter fyra raka och svidande förluster och det var en seger. Hur den än såg ut. Det fick han efter 93-88.

Vi kommer istället ihåg de inledande 32 minuterna där BC Luleå spelade samlat, smart, koncentrerat och sköt med hög procent.

Vi kommer istället ihåg Adam Rönnqvists bästa match för säsongen där han spelade som den veteran han är med 23 poäng, 9/9 från straffkastlinjen, 54 procent från golvet och det avgörande trepoängsspelet till 91-84 med halvminuten kvar.

Men vi får heller inte glömma att faran långt ifrån är över. Mycket långt ifrån.

BC Luleå skulle fortfarande behöva göra förändringar på importsidan där DeRiante Jenkins lite för ofta är en säkerhetsrisk och bänken tunnare än ett rakblad.  Men det diskuterar vi en annan gång.

Den tredje segern den här säsongen var oerhört värdefull - antagligen mest en lättnad - och nu väntar två raka matcher mot ett motstånd - Umeå och Fryshuset - som ser en aning mer behagligt ut.