Sju spelare på plats – men det kommer behövas mer

BC Luleås lagbygge tar steg framåt. Men det behövs förstås ytterligare en kvalitetsspelare.

Oscar Wickström Stümer

Oscar Wickström Stümer

Foto: Pär Bäckström / Frilans

Basketbloggen2024-07-09 13:34

Bloggen har varit på semester en vecka och under den tiden har det givetvis hänt grejer på spelarfronten i BC Luleå. Dock inte i Luleå Basket där det står lite stilla efter det negativa beskedet från Stephanie Visscher. Vi får se vad som dyker lite längre fram.

Men i BC kom det lite överraskande beskedet att nyttige försvarsspecialisten Denzel George inte stannar i Luleå och ska under kommande säsong spela i Jämtland. Det är ett tapp som kommer märkas. George har under många år varit en mycket användbar pjäs som haft kapaciteten att spela försvar på en mängd olika positioner.

Några dagar senare valde BC Luleås klubbledning att plocka in amerikanen Travis Henson som närmast kommer från spel i den tyska tredjedivisionen. Den 199 centimeter långe forwarden är antagligen mycket billig i drift men en stor chansning av klubben. Kan vara ett fynd. Men också något helt annat.

Det är i alla fall tydligt att BC Luleå tar en del risker i sitt importvärvande den här sommaren. De två första rekryteringarna – Brandon Johns Jr och De´Monte Buckingham – har inte spelat tävlingsbasket på ett år och det kan vara lite lurigt.

Om vi tittar på BC Luleås lag just nu har klubben följande sju spelare på kontrakt: De tre ovan nämnda amerikanerna samt Tobias Sjöberg, Oscar Wickström Stümer, Daniel Hansson och Gustav Hansson.

Då behöver man inte vara en steg 4-utbildad tränare för att förstå att de behövs en åttonde kvalitetsspelare – med största sannolikhet en import – som kan gå in i en rotation när läget är skarpt i ligaspelet. Bara sju spelare kommer aldrig att funka med tanke på allt som händer under en lång säsong.