Semifinaltipset: Här är lagen som går till final

Det är dags att göra upp om de två finalplatserna i SBL herr och Bloggen har sitt tips klart.

BC Luleå ska ta sig an mästaren Norrköping i semifinalspelet.

BC Luleå ska ta sig an mästaren Norrköping i semifinalspelet.

Foto: Petra Älvstrand

Basketbloggen2024-04-13 16:52

Då har vi kommit ner till de fyra sista lagen i SBL som har chansen att ta sig till SM-final och slåss om guldet. Precis som alla förhandstips blev det Norrköping, Jämtland, Borås och BC Luleå som landade i semifinalspelet. Den kvartetten har under hela säsongen varit ligans bästa och jämnaste vilket gör utfallet helt logiskt.

Men nu är det dags för semifinalspel och Bloggen har givetvis tittat i spåkulan och hittat två vinnare. Håll till godo.

Jämtland–Borås                4–2

Kommentar: Här kommer hemmaplansfördelen att väga över tungt till Östersundslagets fördel som är oerhört svårslaget i sin egen borg. Jämtlandstränaren Adnan Chuk är något av en specialist i långa slutspelsserier och taktiskt mycket driven. Med honom som chef är Jämtland är ett lag som sällan förlorar matcher, det måste alltid besegras och spelarna är superlojala till systemet. Borås styrka finns utan tvekan i bredden och på guardpositionerna i form av Ibi Watson samt Jared Godfrey som när som helst kan explodera för 60 poäng i en match. Och passningsgeniet Ryan Logan som inte får glömmas bort.

Norrköping–BC Luleå       4–1

Kommentar: Ni tycker kanske jag är lite väl hård mot Luleå som faktiskt snott två av fyra matcher mot den regerande mästaren den här säsongen. Kanske det. Men jag kan inte se Norrköpingsmaskinen hacka i det här läget och i långa loppet kommer lagets breda rotation och "på-gränsen-försvar" att nöta ned tränaren Håkan Larsson lag. BC måste spela på sin absolut högsta nivå och guardparet Jonathan Arvidsson/Gustav Hansson bör överprestera för att få mitt tips att se helt världsfrånvänt ut. Men har å andra sidan har Luleålaget ett skönt mentalt läge att jobba med: Allt att vinna. Nyckelmatch; Den första i Stadium arena. Där har BC chansen att sätta nerv på semiserien.