Semifinaltipset: Här är lagen som går till SM-final

Köping kämpande på, Nässjö var helt menlöst, BC Luleå en jätteflopp och Södertälje ska vi inte ens prata om.

Nu tar resan slut för Umeå Bskt.

Nu tar resan slut för Umeå Bskt.

Foto: Pär Bäckström/ Frilans

Basketbloggen2023-04-07 08:47

Men nu är alla dessa lag utslagna ur slutspelet i SBL herr och bara fyra återstår. Det är med andra ord dags för semifinalerna att rulla igång med start på fredag kväll. 

Här är Bloggens tips.

Borås–Umeå                   4–0

Kommentar: Tränaren Boris Balibreas lag gjorde ett jättejobb när det viftade bort BC Luleå i tre raka matcher och tog över som storebror i norr. Men nu blir det tvärstopp mot grundserievinnaren. Borås stora och starka rotation kommer nöta ned fantastiske Gustav Hansson och hans vapenbröder som matchades brutalt hårt i kvartsfinalerna. Umeås Cole Welle hade lekstuga i tresekundersområdet mot BC Luleå   nu måste han matcha upp mot smarta spelare som Ryan Logan, Bodie Hume och Chris McKnight. Det funkar förstås inte.

Jämtland–Norrköping    2–4

Kommentar: Bloggens tes genom livet har varit att bra guarder är den rakaste vägen till framgång i Sverige och det står jag fortfarande fast vid. I Norrköping hittar vi stekhete Devonte Green, begåvade Marcus Tyus och ledaren Tim Schüberg. I min bok slår det ut Jämtlandstrion Landrius Horton, CJ Jackson och Adam Johansson. Är jag 100 procent övertygad? Nej, den här matchserien kommer bli en klassiker och det går aldrig att räkna bort Sveriges mest taktiskt drivne tränare Adnan Chuk, storpappan RT Guinn och stjärnan Pierre Hampton.