SBL dam-tipset: Räkna med ett tronskifte

Luleå basket vinner SM-guld i Södertälje
Luleå basket vinner SM-guld i Södertälje

Nej, det blir inget nionde guld för Luleå. I alla fall om Bloggen får gissa fritt.

Basketbloggen 4 oktober 2023 19:52

Då är alla dessa månader av väntan äntligen över. I helgen kör SBL dam igång med en samlad omgång i Täljehallen i Södertälje och precis som vanligt sticker Bloggen ut sin skäggiga haka och levererar ett tips. Håll till godo.

 

1) Södertälje BBK

 

2) Luleå Basket

 

3) Norrköping Dolphins

 

4) Östersund Basket

 

5) Uppsala Basket

 

6) Alvik Basket

 

7) Högsbo Basket

 

8) Mark Basket

 

9) Visby Ladies

 

10) IK Eos

 

11) Sjuhärad Basket

 

12) AIK Basket

 

Kommentar: De två topplagen känns helt klockrena. Silverklubben Södertälje har förstärkt och balanserat upp sitt lag med bland annat den danske landslagsspelaren Maria Jespersson som kommer komplettera stjärntrion Elin Eldebrink. Frida Eldebrink och Lollo Halvarsson bra. Samtidigt har guldvinnande Luleå tappat tunga kvartetten Ellen Nyström, Brooke McCarty-Williams, Bria Goss och Mehryn Kraker vilket självklart försvagat laget. Men stommen är svenska spelare är fortfarande så pass starkt att det ska räcka långt. 

Kampen om placeringarna tre, fyra och fem blir tuff men jag landar ändå i Norrköping, som på pappret vässat sitt lag med några intressanta importspelare, tar plats bakom de två topplagen. Östersund vill vara med och bråka däruppe igen samtidigt som Uppsala bygger vidare med veteranen Tiffany Brown samt landslagsmeriterade Stepanie Visscher som spännande nytillskott. Resten av tabellen är mycket svårtippad och det enda som känns hyfsat givet är att Sjuhärad och nykomlingen AIK kommer ha oerhört svårt att vinna matcher i SBL den här vintern. Och att Alvik, med spännande svenskvärvningen Amanda Tivenius, borde vara närmast att kunna störa de fem topplagen.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa