Så har BC Luleå blivit ett vinnande lag

BC Luleå har hittat en vinnande väg efter den tuffa säsongsstarten.

Denzel George, BC Luleå.

Denzel George, BC Luleå.

Foto: Pär Bäckström/ Frilans

Basketbloggen2023-12-12 21:27

Jaha. Då är det bara att rista in BC Luleås femte vinst på de sex senaste matcherna när laget på ett övertygande sätt besegrade svårspelade Uppsala på bortaplan med 97–73 efter en rakt igenom fint genomförd match. Nåja, lite vingligt var det första tio minuterna men sedan handlade det faktiskt om klasskillnad.

Och det är supertydligt vad BC Luleå förändrat och skruvat på för att hitta en vinnande väg. Det handlar om försvarsspelet och inget annat.

Den senaste tiden har tränaren Håkan Larsson tagit beslutet att laget ska kliva upp mer defensivt. Sätta högre press oftare, agera mer aggressivt och spelarna har svarat upp väl på den fysiska utmaningen.

När BC Luleå slog Nässjö enkelt i fredags lyfte Bloggen fram Daniel Hansson som en ledare i det defensiva jobbet.

Mot Uppsala klev en annan hårt jobbande spelare fram och visade vägen. Det handlade om Denzel George som gjorde sin bästa match för säsongen med 19 poäng, 7 returer och ett skytte på 87 procent (8/9).

Den här kvällen var det Luleås svenska kader av spelare som hade huvudrollerna. Förutom George spelade Gustav Hansson med stort tålamod och sköt i 21 poäng. Jonathan Arvidsson var mer än utmärkt med 19 poäng, 4 returer och 6 assist.

Då spelade det ingen roll att importerna Isaiah Mucius och Kentwan Smith höll lite lägre profil.