Ranking: De hetaste värvningarna i SBL dam och herr

Ja, Jäklar. De senaste veckorna har det börjat hända grejer på värvarfronten både i SBL dam och herr. Men vilka är de hetaste kontraktsskrivningar just i dag?

Frida Eldebrink.

Frida Eldebrink.

Foto: NSD

Basketbloggen2022-07-26 11:37

Här är Bloggens dubbla topp-fem-listor:

SBL DAM

1) Frida Eldebrink, Södertälje

"Bättre än så här blir det inte. En av svensk baskets bästa spelare någonsin vänder hem efter mer än ett decennium som Europaproffs för att baxa bucklan till Södertälje."

2) Elin Eldebrink, Södertälje

"Samma som ovan. Elin Eldebrink är, och har under många år, varit en toppspelare i Europa och ankare i landslaget. 

3) Lollo Halvarsson, Södertälje

"Den förra landslagscentern har haft ett uppehåll från basketspel men hittar stora Halvarsson tillbaka till toppformen kommer hon vara en av SBL dams bästa spelare."

4) Brooke McCarty-Williams, Luleå Basket

"Det kändes som att den förra säsongens MVP i SBL dam var förlorad för Luleå Basket efter vårens märkliga finalförlust men på något sätt lyckades klubben få McCarty-Willams att stanna."

5) Jessica Kelliher, Östersund.

"Östersund planerar att upprepa den förra succésäsongen och ett stort steg togs när klubben lyckades håva in Visbys forwardsstjärna -– och hela ligans poängdrottning – Jessica Kelliher. Brottartungt."

SBL HERR

1) Nick Spires, Norrköping

"Bloggen brukar ibland använda ordet "maktdemonstration" och det här är en sådan. Norrköpings värvning av landslagscentern Spires måste ha sänt chockvågor genom flera av landets ligaklubbar."


2) Phil Carr, Jämtland

"I avdelningen "säkra värvningar" bockar Phil Carr i alla boxar. När Norrköping vann guldet 2021 var den store powerforwarden en av de viktigaste spelarna i laget. Smart rekrytering av guldjagande Jämtland."


3) LaDarien Griffin, BC Luleå

"Luleå som vet exakt vad man får av Griffin: Försvar, poäng, hjärta och hårt arbete. I Norrköping fick amerikanen inte den stora roll han ville ha – i tränaren Peter Öqvists system lär den bli gigantisk."

4) Charles Barton, Nässjö

"Efter Spires den mest spektakulära svenskvärvningen hittills. Barton har rutin efter många år i Europa, är på gränsen till landslaget och kommer tillföra trygghet samt ledarskap."


5) Niklas Larsson, Uppsala

"En begåvad värvning av en nykomling som Uppsala. Niklas Larsson har varit med länge i svensktoppen och vet vad som krävs."

Nicholas Spires.
Nicholas Spires.