Raka spåret på väg mot en SM-semifinal

Vesterberg och Nyström var kvällens snackisar.

Josefin Vesterberg

Josefin Vesterberg

Foto: Petra Älvstrand

Basketbloggen2023-03-22 21:35

Att Luleå Basket skulle köra över Mark, som bara lyckades skrapa ihop sju spelare till uppkast, i den första kvartsfinalen visste hela basketsverige och att slutsiffrorna "bara" skrevs till 102–62 kan vi tillskriva ett gäng övernitiska domare som mer eller mindre blåste foul varenda gång två spelare sprang bredvid varandra. 

Med det följde noll rytm, lätt förvirrade spelare och hackigt lir hela vägen mot slutsignalen.

Nej, det mesta av snacket handlade om två spelare i Luleå: Allis Nyströms comeback och Josefin Vesterbergs fotskada.

Om vi börjar med Vesterberg och hennes fot så verkade stukningen inte vara av den mer allvarliga sorten. Tipset för dagen är att Luleås defensiva kugge är tillbaka i spel ganska snart. Men osvuret är väl bäst. Vesterberg kommer behövas om laget ska gå hela vägen – så viktig är hon.

Nyström har inte spelat en match på flera månader och fick åtta spelminuter av tränaren Robin Sandberg. Ringrosten syntes lång väg – inte minst offensivt där bolluslingen vägrade landa i korgen trots mängder av ganska enkla avslut. 

Defensivt såg vi samma närvaro som alltid. Vi kan kallt räkna med att Luleåveteranen växer in i det här för varje dag som går och kommer vara som bäst när det närmar sig SM-final. Allis Nyström lär antagligen inte ha samma stora roll som innan skadan men alldeles tillräcklig för att vara en viktig kugge i den väldiga lagmaskinen.

På fredag kommer Luleå Basket spika ihop den här matchserien på bortaplan och sedan får vi se vilket lag som väntar i semin.