Premiärtipset

Säsongens första tips är härmed levererat.

Basketbloggen 22 september 2022 17:55

Jäklar vilken lång väntan det varit men nu är det äntligen dags: Uppkast och premiär för SBL herr på fredag kväll med fyra (nja, tre) stekheta matcher. Och helt enligt traditionen bjussar Bloggen i dag på ett hett tips.

 

Borås–Fryshuset                 1

"Ni vet vad jag tycker om Fryshusets matcher i SBL och det görs inget undantag den här gången heller. Borås kommer gäspa sig igenom den här tillställningen, matcha bänken efter behag och må lite allmänt gott i sin hemmahall."

 

BC Luleå–Köping                  1

"Sett till försäsongen finns det bara en vinnare i den här matchen och det är Köping som haft en bra höst med bland annat dubbla segrar mot Södertälje men jag sticker ut hakan och tror på hemmajubel i Luleå energi arena. BC Luleå är svårt att beskriva men förutom en knapp förlust mot finske mästaren Karhu som saknade ett par nyckelspelare har det mesta varit nattsvart. Hur som helst: Det ska bli intressant att kika på Samir Ali som efter sju år är tillbaka på den stora scenen."

 

Nässjö–Uppsala                   1

"Den här är lurig. Uppsala med Viktor Gaddefors är ingen lek och nykomlingen kommer vara ett hot så länge han spelar i laget. Men jag tror att Nässjö har nog med muskler att stå emot och hemma i sin halvsunkiga hall förlorar laget mer sällan än ofta. Profilvärvningen Charles Barton ska bli spännande att följa i Smålandsklubben."

 

Umeå–Södertälje                 2

"Södertälje har vinglat under försäsongen och måste ta den här uppgiften på allra största allvar. Och det kommer sannolikt att lösa sig för det rutinerade laget men tränaren Boris Balibreas Umeåbygge kommer inte vika ned sig. Det är sedan gammalt. Jag räknar med en rysare."


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa