Planen om veteranguarden lämnar BC

Då landade ännu en BC Luleå-värvning när klubben under onsdagen meddelade att insidebjässen Michael Gilmore, 208 centimeter, är klar.

Basketbloggen 6 juli 2022 20:16

Tränaren Peter Öqvist har gjort ett grundligt jobb och fått goda rekommendationer från guldhjälten Brandon Rozzel,  förra säsongens offensive kreatör DeRiante Jenkins och nyvärvade LaDarien Griffin. 

Gott så. Men om Bloggen ska vara riktigt grinig: Inget av det Gilmore gjort på sina tidigare klubbadresser – bland annat i Tyskland, Belgien och Mexico – ger skrämselhicka. Men som vanligt gäller det ha is i magen. Om importspelare vet man inget innan de är på plats och spelat en handfull matcher.

Det vi däremot helt säkert vet är att i och med värvningen av Gilmore finns det inte längre någon plats i laget för veteranen Andrew Smith.

Men den stora nyheten från BC Luleå-håll är att lagets veteranguard Adam Rönnqvist kan vara på väg bort. En seriös förfrågan från den isländska klubben Thor Thorl ligger på Luleåsonens bord och på fredag kommer ett besked. Får Rönnqvist ett kontraktsförslag tar han chansen.

Det här ställer förstås till det för BC Luleå som i så fall bara sitter på en hyfsat tydlig pointguard med erfarenhet och det är Jonathan Arvidsson. Får Bloggen bestämma borde klubben i så fall starta en vild jakt på en importguard – en riktig stjärna som kan leda laget offensivt på alla sätt som bara går.  Eller varför inte gå ännu hårdare på landslagsmeriterade Charles Barton jr? Bara två bollbehandlade guarder i truppen kan se en aning tunt ut men borde ändå funka om ströminuter på bakplan ges till nye Brendan Bailey och Denzel George.

Men hur som haver: BC Luleå blir hur vi än vrider och vänder på saken en viktig spelare kort och självklart måste det åtgärdas om truppen ska anses vara bättre och djupare än säsongen 2021/2022. Värvas en utländsk kraft är det den svenska, och svåra, marknaden som gäller. Blir det Barton öppnas en ocean av spelare från andra länder upp.

Knivigt läge och beslut måste fattas om Adam Rönnqvist tar flyget till Island.


 
 
 
 
 
 

Ämnen du kan följa
Basketbloggen
27 juli 2022 22:30  Basketbloggen

Luleåikonen hyllar nye stjärnan: "Fantastisk spelare"

 Brandon Rozzell.

Ranking: De hetaste värvningarna i SBL dam och herr

Frida Eldebrink.

Avslöjar: Förre BC-stjärnan klar för toppklubb

Denzel Andersson till Spanien.

Ranking: Så heta är ligalagen just nu

Pierre Hampton och Elias Desport.

Det här kan vara den viktigaste värvningen någonsin

Peter Öqvist och Håkan Larsson har mycket jobb att göra.
Visa fler
Läs mer!

Moa Erlandsson lämnar Luleå Basket

Moa Erlandsson lämnar Luleå Basket

Stjärnans utlandsäventyr i toppligan: "Känner mig mycket mer redo"

Stjärnans utlandsäventyr i toppligan: "Känner mig mycket mer redo"

Vulkanutbrott nära guardens nästa hem: "Oroar mig inte"

Vulkanutbrott nära guardens nästa hem: "Oroar mig inte"

BC Luleås nya guard om skräckskadan: "En tuff tid"

BC Luleås nya guard om skräckskadan: "En tuff tid"

Vigslar i mitten av juni och början av juli

Vigslar i mitten av juni och början av juli
Visa fler