Omgångens tips: Var det ett trendbrott för jumbon?

Traditionen håller i sig. Bloggen tippar basket.

Södertälje har överraskat.

Södertälje har överraskat.

Foto: Petra Älvstrand

Basketbloggen2023-11-07 08:46

Tre matcher står på menyn den här SBL-omgången som spelas tisdag kväll och Bloggen är förstås på tårna med ett stekhett tips.

Borås–Södertälje                                            1

Jätteintressant duell mellan två lag med toppambitioner. Jag vill påstå att Borås underpresterat en aning hittills men truppen är fylld av offensiv sprängkraft och stabila svenska spelare. Jag tror det räcker mot ett välcoachat Södertälje som i sin tur spelat mycket bra basket i säsongsinledningen. Inte minst veteranen Lazar Radosavlejvic som lirat boll som en MVP-kandidat med ett snitt på över 20 poäng.

Köping–Jämtland                                            2

Köping vann sin första match för säsongen mot Borås häromsistens och nu får vi se om det var ett trendbrott för ligajumbon? Guarden Christian Keeling gör debut sedan klubben sparkat Andrew Sims och det ska bli intressant vad det får för effekt. Jämtland gnuggar på med sitt maskinmässiga spel och blir bättre för varje vecka som avverkas.

Umeå–Nässjö                                                 2

Självklart ska ett formstarkt Nässjö, som har cupkrossarna av BC Luleå i färskt minne, vinna det här. Men en sak vet vi med Umeå: Där krigas det hela vägen in i mål. Men utan fotskadade nyckelspelarna Tim Finke och Jordan Peltier ska den här uppgiften vara alldeles för tuff.