Omgångens tips: Vad kommer han att tillföra BC Luleå?

Nyförvärvet gör debut i Luleå energi arena.

Ed Polite gör debut för BC Luleå.

Ed Polite gör debut för BC Luleå.

Foto: Jesper Sandberg

Basketbloggen2023-11-29 15:47

Fyra matcher över två dagar i SBL. Då är Bloggen tillbaka på tipparbanan igen. Håll till godo.

Torsdag 30/11

Borås–Umeå                                                     1

Kan Borås hemmaseger mot Nässjö varit en liten vändpunkt efter en radda hemska förluster? Kanske? Kanske inte? Hur det än är med den saken – Umeå är ett lag som vårens finallag ska kunna rulla över utan större problem.

Södertälje–Norrköping                                    2

Den här matchen kittlar lite grand. Mästaren Norrköping har, trots att laget är obesegrat, inte sett helt omänskligt ut i SBL och det kanske öppnar upp en aning för Södertälje som varit slitet i de senaste matcherna. Mycket på grund av en tunn spelarrotation.

Fredag 1/12

BC Luleå–Köping                                              1

Det ska bli intressant att se vad Luleås senaste värvning Ed Polite kan ge laget i sin första match. Luleå kommer till spel med lite mer självförtroende efter två raka rysarsegrar och Köping, som faktiskt parkerar sist i ligatabellen, borde inte kunna störa hemmalaget över 40 minuter.

Jämtland–Nässjö                                             1

Spännande duell i ”Tegeltemplet”, helt klart. Jämtland har vunnit åtta av tio matcher i SBL men har inte många prestationer bakom sig där laget inte presterat på topp på något sätt. Här finns mycket mer att hämta. Nässjö är svårt att veta var man har men nog borde Charles Barton & Co kunnat retas med tränaren Adnan Chuks lag.