Omgångens tips: Segermaskinen rullar vidare

Bloggen tittar i spåkulan.

Kentwan Smith, BC Luleå

Kentwan Smith, BC Luleå

Foto: Petra Älvstrand

Basketbloggen2024-03-04 13:41

Slutspelet närmar sig och lagen börjar varva upp inför allvaret som komma skall. SBL herr bjuder denna omgång på fyra matcher över två dagar och Bloggen är förstås på tå.

Måndag 4/3

Nässjö–Borås                                                  2

Borås är just nu en jäkla segermaskin som bara vinner och vinner. Det är svårt att se hur Nässjö ska kunna rubba Henrik Sonkos lag över 40 minuter men nog tusan kommer det spelas hela vägen in i mål. Kanske finns det ett pyttelitet läge för skräll? Vi får se.

Tisdag 5/3

Södertälje–BC Luleå                                     2

Nej, Södertälje spelar inte bra basket just nu och prestation mot Jämtland var inte vacker att skåda någonstans. Mot BC, som inte såg ut att vara synkat i segermatchen mot Uppsala, kommer förstås hemmaspelarna svara för en helt annan insats. Men grundtipset får ändå bli att Luleå hittar en krokig väg att vinna.

Köping–Jämtland                                          2

Kan det vara så att Jämtland efter en lite rörig säsong med flera spelarbyten nu börjar hitta sin rätta identitet? Omöjligt är det inte. Insatsen mot Södertälje tyder i alla fall på det. Köping ska inte ha något att sätta emot när tränaren Adnan Chuks lag maler på.

Umeå–Uppsala                                               2

En ganska ointressant match som saknar helt betydelse för båda lagen. Till sist landar Bloggen ändå i ett Uppsala är ett bättre basketlag. Ibland är det inte svårare än så.