Omgångens tips: Säsongens viktigaste match för BC Luleå

Vad händer om BC Luleå förlorar mot Fryshuset?

Basketbloggen 6 december 2022 20:09

Århundradets mest splittrade ligaomgång står för dörren med fyra matcher på tre dagar. Då kör vi på med ännu ett tips..


 

Onsdag 7/12

Nässjö–Borås                                         2
 

Borås har den senaste tiden sett vingligt ut men en busenkel seger på hemmaplan mot BC Luleå lär ha fått laget på rätt spår igen. Nässjö får inte riktigt till det och ska inte räcka till mot den solklare serieledaren.


 

BC Luleå–Fryshuset                               1

Bara att skriva dessa rader känns overkligt men hemmamötet mot historiens sämsta ligalag känns som en av de viktigaste matcherna som ett synnerligen formsvagt BC Luleå spelat på många år. En förlust borde få konsekvenser på något sätt. Om inte: Då vette tusan vad klubben vill med den här säsongen. Men så illa ska det förstås inte behöva gå.


 

Torsdag 8/12

Jämtland–Köping                                    1

Det har varit på gång länge och häromdagen blev det klart: Jämtlandsguarden RayQuan Evans lämnar och ersätts av förre Köpingstjärnan CJ Jackson. Han kommer göra ett redan bra Jämtland ännu vassare. Precis vad alla fans vill se från en guldsatsande klubb. Köping? Där var det länge sedan något funkade.  


 

Fredag 9/12

Norrköping–Kalmar                                  1

Kalmar lär gå på vatten efter gåvan laget fick av BC Luleå för några dagar sedan vilket innebar säsongens första "riktiga" seger för nykomlingen. Något som självklart kommer betyda noll och intet när laget möter den svenske mästaren på bortaplan.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa