Omgångens tips: Rönnqvist kan få en jätteroll direkt

Omstart för SBL herr.

Adam Rönnqvist i BC Luleå.

Adam Rönnqvist i BC Luleå.

Foto: Bildbyrån

Basketbloggen2022-11-16 18:49

Då rullar vi igång liret igen efter landslagsuppehållet och på schemat står fem matcher över två dagar.

Torsdag 17/11

Jämtland–Uppsala                      1

Nu när Viktor Gaddefors lämnat Uppsala för spel i Holland kommer laget ha förtvivlat svårt att vinna matcher i SBL. Landslagsstjärnan var allt och lite till. Guldtippade Jämtland har väl inte rosat marknaden och kommer antagligen göra någon förändring i truppen vad det lider men den här chansen missar man inte.

Södertälje–BC Luleå                    2

Här tippar jag mot bättre vetande. Luleå vinner oerhört sällan i Täljehallen och oddsen ökade väl inte direkt när stjärnan Jonathan Arvidsson började få skadeproblem förra veckan och är högst osäker startande. Det innebär att nygamle Adam Rönnqvist får axla en jätteroll direkt mot ett krisande Södertälje som öppnat plånboken och plockat in två nya jänkare.

Fryshuset–Norrköping                2

Ni vet förstås hur den här matchen slutar men det ska bli intressant att se Norrköpings nye importguard CJ Burks göra debut. Om han är spelklar vill säga.

Fredag 18/11

Borås–Nässjö                                1

Nio raka segrar i rad blir förstås tio för Borås men jag tror på allvar att Nässjö kommer kunna hota ett bra tag in i matchen. Kanske kan det vara så att långtidsskadade forwarden Willie Atwood är tillbaka i spel vilket skulle betyda massor för Smålands stolthet.

Umeå–Kalmar                               1

Jag undrar om Umeå någonsin under sina år i SBL varit större favorit än i denna match? Knappast. Hur som helst ett lite ovant läge att hantera för tränaren Boris Balibreas succélag. Nåväl, en tydlig seger lär det blir för hemmalaget som fortfarande är fullproppat med självförtroende efter alla tunga segrar.