Omgångens tips: Räkna med tre hemmasegrar

BC Luleå.Isaiah Mucius, Daniel Hansson
BC Luleå.Isaiah Mucius, Daniel Hansson

Bloggens självförtroende är obrutet trots några små bakslag.

Basketbloggen 5 oktober 2023 22:14

Fredagen bjussar tre SBL-matcher och Bloggen tippar vidare med oförminskat självförtroende. Det trots att träffprocenten varit oerhört låg den senaste tiden. 

Häng med. Häng på. Häng i.

 

Nässjö–Köping                                       1

Två lag som inte direkt sett stekheta ut i SBL-spelet hittills. Nässjö var chanslöst mot Södertälje häromsistens och var ganska menlöst ut. Tur då att Köping var snäppet segare mot Umeå i den förra omgången och faktiskt var helt chanslöst. Jag gissar att Nässjös ledartyper som Charles Barton och Dartaye Ruffin tar tag i affärerna och leder sitt lag till en ganska bekväm hemmaseger.

 

BC Luleå–Södertälje                              1

Södertälje såg under försäsongen ut som ett lag utan mål och mening men när allvaret började har det blivit det två raka segrar. Klubben har också skrivit fast en ny importguard vilket kommer bredda och spetsa rotationen. I BC bör nye forwarden AJ Sumbry blir spelklar under fredagen men förvänta er inget storverk. Han är en hårdjobbande rollspelare – inget mer, inget mindre. Tipset för dagen är en tät tillställning som avgörs i den fjärde perioden.

 

Norrköping–Uppsala                             1

Uppsalaspelarna får sikta in sig på att lämna Stadium arena hyfsat hela och rena. Att vinna mot mästaren är förstås helt otänkbart. Nej, det här blir en mycket bekväm resa för Norrköpingstränaren Mikko Riipinen som kommer kunna ge många kvalitativ speltid.

 

 

 

 

 


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa