Omgångens tips: Räkna med en brutal rysare

Kolla här: Ett nytt tippargrepp av Bloggen.

BC Luleå möter Södertälje på fredag.

BC Luleå möter Södertälje på fredag.

Foto: Petra Älvstrand

Basketbloggen2024-01-08 14:32

Eftersom den här veckans SBL-omgång är utspridd på femtioelva dagar tar Bloggen ett nytt grepp och gör ett samlat tippargrepp. Vi får se vilken tränare i ligan som skriver en upprörd krönika den här gången?

Måndag 8/1

Uppsala–Norrköping                                  2

Uppsala fick en ny skepnad efter värvningen av forwarden Sekou Sylla som ger fysik och returtagning. Självklart spelar det noll roll mot Norrköping som nästan är uppseendeväckande överlägset den här säsongen.

Umeå–Borås                                               2

Man gillar Umeå som krigar i 40 minuter varenda match trots att förlusterna staplas på varandra. Borås är formstarkt just nu, gjorde en bra match borta mot Norrköping och borde hantera den här uppgiften på ett ganska bekvämt sätt.

Torsdag 11/1

Jämtland–Norrköping                              2

Veckans stora höjdare mellan två potentiella finallag framåt våren. Jämtland är, på grund av skador och byten av importer, inte där laget vill vara just nu men på hemmaplan kan Adnan Chuks gäng säkert göra match av detta.

Borås–Köping                                            1

Jag ska inte uppröra någon i Köping den här gången men Bloggen har svårt att se Torbjörn Gehrkes lag hitta en väg att vinna mot Borås djupa lag där vassa guarderna Ibi Watson och Jarred Godfrey verkar ha hittat ett sätt att samexistera på planen.

Fredag 12/1

Uppsala–Nässjö                                       2

Nässjö gjorde en prickfri insats mot BC förra fredagen efter en tuffare tid och inte oväntat var det guarden Charles Barton som tog tag i affärerna. Gissar att han fortsätter på det spåret och krånglar laget till den andra raka segern. Men enkelt blir det inte.

BC Luleå–Södertälje                                1

Efter två ganska risiga matcher där BC föll tillbaka i gamla försvarssynder är det nu dags att bekänna färg. Jag skulle gå så långt och påstå att det här kan vara säsongens hittills viktigaste match – det mot ett Södertälje som också utmanar om en topplacering i tabellen. Räkna med en brutal rysare – precis som de två tidigare mötena mellan lagen.